neděle 29. září 2024

...neděle je

 dnem odpočinku. Jak tedy pro koho, protože já můžu odpočívat kdykoliv.

Včera bylo polojasno, ale večerní mračouny dost vyhrožovaly, nic nespadlo, byly moc vysoko...



Dneska ráno bylo jen 5 stupňů, už je ale 10. Fouká.

Snídala jsem chaoticky, protože jsem se v TV dívala na Zločin v dívčí škole. Povídkový film z roku 1965, režíroval Jiří_Menzel. Krása, film bez reklam !!!! na čt1, známé staré tváře, Lubomír Lipský hrál krásně. Vždycky. Ve filmu i na divadle. Jak já ho milovala v charleyova-teta . Herečka a zpěvačka V. Křesadlová, mihla se i její dvojčata mimina, která má s režisérem Formanem...V jedné povídce hrála zase pro změnu N. Urbánková. 
Takže jsem koukala a vůbec jsem nestopovala čas vaření vajec. Některá pukla, ale stejně mi chutnalo...


Hrnek od Uršuly k narozeninám. Nejnovější v mém vlastnictví.


Včera jsem taky přenášela kytky, vzala jsem tchýniny jazyky a dala je vedle dveří. Tam mi připadalo, že je díra. Ještě před nedávnem tam stávalo chodítko pana Há....Teď nevyužité místo. A u okna se trochu projasnilo. Nevím, jestli to tak zůstane=jestli si na to zvyknu. Taky budu muset kytku přesadit=koupit větší květináč, nemám... a olivce koupit nějakou lepší "ochranu". Taky větší nemám. Většinu roku je na balkoně. Stejně tak bývala na domku v Tisé na schodech na dvorek. Starých kamenných.




A pro další obrázek jsem našla inspiraci v tom prvním s kytkami. Koberec, který nese název "patchworkový". Přestože nic teď nešiju, mám ho pořád ráda, patchwork. Ale všeho s mírou.

Takže jsem si vybrala i dlaždice s patchworkovým vzorem, jemným, nevýrazným, v kombinaci s dlaždicemi a dlažbou v barvě slonové kosti. A s dcerou jsme vybraly i dobrou spárovačku, ladí přímo ukázkově ...Vypadá to na fotce stejně jako ve skutečnosti, klidné, tlumené, milé a nenápadné.Tak jsem to chtěla proti původní ostře oranžové...I když i ta se mi líbila, jen ta vana nás oba s panem Há trápila....



Na YT nový Speciál č.1 od Vlněných sester.


A to je pro dnešek asi všechno.
Jdu vařit....

Klidnou neděli všem.
💖💗❤💙💚💛💜









.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...bolí mě srdce....

 Úmysly ??? jaká je skutečnost ??? Komu věřit a nebýt při tom jedním ze stáda ??? Opakující naučené protižidovské věty...  Tolik století.......