čtvrtek 19. září 2024

.. a protože

 v bytě snad za chvíli budou řemeslníci, sedám k PC a budu maličko surfovat....

Venku bylo zataženo vysokou frontou mraků, ale když jsem vstávala, přesouvaly se mraky na jihozápad. Teď už slunko, ale jen 12 stupňů. Prostě podzim už nám začal doopravdy. Sice rosničkáři slibují dny se sluncem, ale tropy už ne, chvála bohu....

Vždycky se dívám na YT, jestli náhodou někdo oblíbený něco nevydal. A hle, každotýdenní příspěvek s vařením a háčkováním u https://www.youtube.com/@뜨네.  Nápadité vaření, háčkování i když mnohdy ne podle mého vkusu, cesta městem, trhy a obchody v Koreji.Její logo se mi moc líbí.

 tthne뜨네



💖💗


A když už jsem u toho háčkování, tak jdu na navštěvu ke Krampolínce z Kroměříže. Taky tam měla velkou vodu.....
Video, jak uháčkovat malou dýni a pak, novější video, jak si z těchto dýněk udělat podzimní věnec.....



💙💚

A to by bylo, aby nebyla nějaká novinka u mých "šicích" oblíbenců. Mám jich několik, jako vždy v každé oblasti mých zájmů.

Missoury Star/patchwork/

Už 16 let natáčí videa s patchworkem a návody. I já jsem se dala kdysi dávno nachytat, hihihi. A našila tolik dek, až mě to samotnou překvapuje. Každý v naší  širší rodině má určitě jednu deku. Myslím, že dcera i víc než je členů jejich rodiny. Jen já jich mám pět. Jednu tedy už stařičkou, nejvíce používanou, pomalu se bude párat, taková stařenka, rodinné dědictví, hihihihi.


Jedna z dek, které jsem šila přesně podle jejich návodů a postupů, dokonce jsem si sehnala i podobné látky.

Video je z roku 2010 a je to to pravé.....chvilku mi trvalo, než jsem ho našla. Mají toho tolik za ty roky. A teď už i jiné oblasti, než jen patchwork.


Současnost. U mě doma. V Olomouci.


Původně byla přes obě postele, asi byla nezvládnutelná při praní ??? Nebo se párala a nechtělo se mi to opravovat, opravdu nevím. Ach jo, ta krátkodobá paměť. Co bylo kdysi vím , ale nedávno ???? Muselo to být už tady v Olomouci. Maximálně 4 roky, ale mám okno, nevím.
 A takhle tedy vypadala na mém blogu v listopadu 2011. Zelená ložnice v Ústí nad Labem.


I já mám malé výročí, budu mít. V říjnu 2011 jsem začala psát blog. 13 let. A pořád mě to baví. 

Taková moje komunikace se světem. Poslední roky tady v Olomouci jsem se věnovala hlavně panu Há. A teď se pomalu snažím vrátit "mezi lidi". Jak říkají mí nejbližší, byla jsem tu pro tátu/dědu/Honzu/pana Há a teď jsem ztracená, zmatená a bezradná, čím a jak zaplnit tu prázdnotu po něm. Sorry, hodně jsem odbočila....

Nesmím být moc melancholická. To mi nedělá dobře.

https://vlnenesestry.blogspot.com bude za pár dní začínat podzimní KAL i s nahazovacím večírkem 7.10. ve 20,00 hodin. Pro všechny a naživo. Budu koukat, ale nebudu to plést. Zatím.
Nejdříve musím dodělat ty dva rozdělané svetry !!!! U každého jen kousek....
 Dávám příkaz sama sobě.
I když Exhale je na Ravelry přeložený do češtiny !!! Pro ty, co se bojí anglických předpisů. Vůbec všechny svetry od této návrhářky jsou moc pěkné, s barevným výpletem, hladké i vzorované vsadky a krajky. Něco takového by se mi líbilo. Proto neříkám nikdy, hihihi.A na druhou stranu je pravda, že hezkých svetrů je spousta a taky je plést nebudu.


💜💛

A ještě něco všeobecného, nápady na výlety.
Ne, že bych byla v poslední době výletní typ, ale co kdyby někomu něco padlo do oka. Někdy něco zajímavého zahlédnu, neuložím si odkaz, na paměť nespoléhám... A pak to třeba hledám a v maxi virtuálním světě už nikdy nenajdu. Jako třeba včera v posteli jsem si vzpomněla na jeden usa blog s rodinou s mnoha malými chlapci a nemůžu to najít....a už asi nikdy. To by bylo štěstí, kdybych na to narazila znovu.

Páni řemeslníci přišli. Maličko později, ale jsou tu. Vím, že doprava městem je momentálně v Olomouci na hov.. Sorry.

Klidný den všem.
💖💗❤💙💚💛💜













Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

.. a protože

 v bytě snad za chvíli budou řemeslníci, sedám k PC a budu maličko surfovat.... Venku bylo zataženo vysokou frontou mraků, ale když jsem vst...