pátek 13. září 2024

... je tak zataženo, že

 musím mít rozsvíceno. Abych viděla písmena na černé klávesnici.

Ráno pršelo, pak byla hodina, kdy byl klid a mraky se pomalu hýbaly směrem k horám a kopcům. A pak jsem zase od Přerova viděla mlhavou clonu deště. A už zase prší i tady.

Všichni výše postavení se bojí reakcí PO a "vyšetřovacích komisí", kdyby se stalo něco závažného, tak je TV plná zpráv o vodě, o připravenosti atd. Tak uvidíme, co bude doopravdy.

                                                      ...směr Přerov....




Včera mi volala paní obvodní doktorka, něco potřebovala potvrdit o panu Há. Tak jsem se předběžně domluvila na očkování proti chřipce a kovidu. Říkala mi, že o kovid moc zájmu není, zatím. A zrovna dneska upozorňovali v TV, že počty nemocných docela prudce stoupají....

Před chvílí jsem doluxovala a vytřela v celém bytě, na odpoledne chystám utírání prachu a mytí nového sprchového koutu, prostě ta voda je tu hrozná. Už se objevují bílé kapičky, kde voda uschne. Jojo, s vodou tady v Olomouci moc spokojená nejsem. Ale koupila jsem si novou stěrku, určenou přímo do koupelny, včetně závěsu a přemýšlím, kam jí v minikoupelně dám.

Doufám, že spojení pátku 13. nebude znamenat žádnou katastrofu, takových už jsem zažila. Myslím těch pátků. Katastrofu ještě nikdy, spíš horší a špatné okamžiky života.

A to bych nebyla já, abych sem nedala nějaké to video. Tentokrát "dokument" o životě dvou starších žen žijících v Japonsku na ostrově Hokkaidó. Mají krásnou zahradu, takovou "přírodní". Ve videu nějaké japonské speciality. Například sirup z shiso neboli perilla listů.


💛💜

Moc odkazů na české stránky tady na blogu v poslední době nemám, protože hodně lidí přestalo psát, někteří úplně, jiní jeden dva příspěvky za dlouhou dobu.

Proto lovím v cizích vodách.

Klidný den všem.
A zdraví.
💖💗❤💙💚💛💜




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

... a už zase je tu

 středa. Včera jsem vedla Simonku na zpívání a dneska pro změnu na nauku k flétně. Tu má ve čtvrtek a půjde s mámou. Ve městě spousta lidí, ...