úterý 24. září 2024

...pondělí

 jsem tak trochu "proběhala", přestože mě změnou počasí strašně bolely klouby a nohy. Prostě takový tělocvik.

Dopledne jsem byla za dcerou v její práci pro cuketu od kolegyně ze zahrádky a potom na malém nákupu. Po obědě jsem jela/ a šla / k Uršule na naše měsíční setkání toxiholek... Jako vždycky to bylo moc fajn. Trocha toho vína působila jako analgetikum na mé klouby a domů jsem dorazila jak v dobrém tělesném, tak hlavně psychickém stavu...Moje dnešní snídaně byla sladká, kávička a štrůdl od Uršuly.....


💕

Dneska mám v plánu nějaké drobnosti v bytě, pletení a dočíst jednu "pevnou" knihu, ve čtvrtek chci jít do knihovny.

Moje malé pletení poskočilo, ale nedávám tomu všechno, což mě samotnou mrzí....
Jsem pořád taková roztěkaná.


Venku už je podzimně, ale ráno je okolo 10 stupňů. Uvidíme jak bude dál.



Několika kaštánky jsem zaktualizovala můj věneček na dveřích. Škoda, že kaštany po několika dnech ztratí svůj nádherný lesk.


K výsledkům voleb se vracet nechci, ale....Já, od roku 1989 jasná odéesačka, ve svém nitru mlčet nemůžu.... A že mi to kdysi v práci nemohli odpustit, páč jsem dělala v komunisticko socdemácko extrémněpravicové společnosti lidí....

Trochu to vyjadřuje i zubařka Mirka na svém blogu. Ano, je těžké zaujmout "prostý lid" na malých městech a vesnicích. Když právě tu druhou stranu pro ně ukazují jedinci / a že jich není málo.../ze stran, jasně dávajících právě těm "obyčejným" svou rádoby intelektuální nadřazenost. A neopomenou o tom mluvit, jako, že druhou stranu/rozuměj Babiš, volí jen neandrtálci a mentální idioti. Kdyby těm "obyčejným" nabídli něco, co by zaujalo tu "spodinu", možná by se divili. Mně například vadí, doslova, nadřazenost vůdčích současných osobností z TOP 09, která by se samostatně do Parlamentu nedostala a přesto nám "vládne". Kdepak jsou názory těch, kteří do ní vstoupili a podpořili jí, pozvedli jí svým jménem a prestiží ?  Buď odešli/ zemřeli nebo upadli v zapomění, či se sami stáhli.

citace :
Jedná se o stranu středopravicovou, liberálně-konzervativní. Strana klade důraz na evropanství a na dědictví antické a křesťansko-židovské kultury. Jedná se o jednu z nejproevropštějších stran na české politické scéně. Na evropské scéně je strana členkou Evropské lidové strany. Ve straně bylo jednu dobu patrné konzervativnější a liberálnější křídlo, z nichž liberálnější je v současné době patrně silnější, navzájem však proti sobě tato křídla nevystupují. Mnohými komentátory a politology je strana označována za stranu městských liberálů, případně stranu "pražské kavárny"


Lidem mimo Prahu jsou jejich názory, postoje a vše, co s sebou nesou jejich vyjadřování se... cizí, vzdálené a neuchopitelné pro jejich/náš všední život. A to jsou ty hlavní rozdíly mezi Prahou a "venkovem", myšleno mimoprahou.

A to jejich "pohrdání" lidem, který si volí demokraticky toho, koho CHCE.
Já osobnosti, jako jsou/byli Karel Schwarzenberg , Miroslav KalousekVlasta ParkanováJaroslav LobkowitzLudmila MüllerováMarek ŽeníšekPavel Severa dost uznávám. Ale, kde je jim konec.

I mně, pravicové voličce, bylo nepříjemné období topolánkovsko nečasovského vládnutí, ale mlčela jsem, šlo přeci o demokratické volby a "masy" rozhodly. Kdo a co z toho jednotlivec měl, to je jiná otázka. Jednou je tak, jindy onak....To je DEMOKRACIE.

A dost, na toho, kdo nechtěl psát o volbách jsem toho napovídala až moc.
☝✋✌👃👆👇👉

Takže rychle někam, kde to mám moc ráda. A koho obdivuju.

Jitka a její francouzský šarm se stolkem a židlí, nádherná renovace i zvolená barva.....

trvalkadahlia.blogspot.com nám nabídne "za stovku" návštěvu jedné krásné zahrady v Praze....

A nakonec u Jitky Kaštánkové nádherný příspěvek z Kouřimi


Moc jsem si u Jitčiných krásných fotek zvedla náladu.
A obrátila se do své nedávné minulosti.

I v  mé milované Tisé jsou pamětihodnosti, jen je mnohdy zakryl čas a nebo necitlivé zacházení  nových majitelů, kterým to nic neříkalo. I tady se našla výklenková kaplička, psala jsem o tom na svém blogu v roce 2016.

A taky smírčí kříž, který zatím nikdo neukradl a nezvelebil si s ním svou zahrádku....



Tak a teď jsem se začetla do některých informací o mé oblíbené skororodné obci...Narodila jsem se jako jediná ze tří dcer v nemocnici v Děčíně, pod který Tisá tehdy spadala.Proto skororodné, ale v mém srdci rodné.....

Měla bych se hodně rychle vrátit zpátky do Olomouce, abych se moc neroztesknila.....


Klidné úterý všem.
💖💗❤💙💚💛💜





























Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...pěkně se nám

 ochladilo.... Dnešní nebe je opravdu proměnlivé. Lakonicky, řečí předpovědi počasí, je polojasno. ...knihovna v části Vily paní Lipčíkové.....