středa 17. března 2021

...časový odstup

 mých příspěvků ukazuje, že nežiju jen virtuálně.

Neděli a pondělí jsem částečně věnovala vymýšlení, řezání a trochu šití batohu pro sebe.

Jeden zip přišitý, velká kapsa na zádech. Vepředu jen volné kapsy, uvnitř na podšívce jen na jedné straně dvojkapsa bez zipu. Zip bude i nahoře. Jen jsem zapomněla na věšící ouško, tak přemýšlím, jestli kousek švu mezi horními úchytkami na popruhy ještě nerozpářu....a nevsadím... Mám ale ještě i jinou volbu. Popřemýšlím. Nespěchám. Dvakrát měř, jednou řež. Ale kolikrát se tím sama neřídím, třeba teď s tím poutkem...


Včera jsme odpoledne byli oba u pana zubaře, vše OK. Doma nás čekal zeť, přivezl mi malý nákup, co jsem chtěla z Ikea. Ta si teď udělala výdejní místo v Olomouci. Museli, jinak by toho moc neprodali, tak spustili eshop.
Já chtěla tyhle košíky, naživo jsem je viděla u Stoklasy / galanterie / v Centru Haná tady naproti nám. Byly mi moc sympatické. Sice v pletařském světě frčí taštičky a kapsy na pletení, já mám taky, ale...Já s pletením vlastně vůbec necestuji, takže ty košíčky mi vyhovují víc.


A do jednoho jsem, provizorně, dala ovoce na stůl.


A další věcí byl sisalový kobereček do pokojíku, do místa, kam stavím sušák nebo žehlící prkno. Ano, při šití a následném žehlení deky pro Marušku mi spadla žehlička a udělala mi hnusnou vypálenou špičku na pár měsíců starém.... novém koberci. Tudíž maskování. A materiál není syntetický, kdyby by zase spadla....Ale budu si dávat mooooc velký pozor.



A tady je moje krabicové zátiší, než budu mít navrtané police nad stolem. Pořád třídím a rovnám pomůcky na šití...


Krabice od dcery od Stoklasy, s pohybovatelnými příčkami.


Tady jedna z Ikea, kterou mi dcera věnovala, ona je kupovala na roztřídění kostiček Lega. Tahle má příčky pevné.


A tady mi obětovala ještě jednu, včera mi jí Zbyněk přivezl společně s kobercem a košíčky. Takže do ní ještě něco přeberu.....a tedy přehledně uklidím. Je to  fajn, mít to po kouskách uklizené a navíc vidím, co v krabici mám.


A připravená vyfouklá bílá vejce pro děti na malování. Zítra na chvíli přijde dcera, tak si to odveze.


Taky jsem si dala v neděli i kusu pondělí první řadu korejského seriálu Prezident v pořadí na Netflixu.


No uznejte, kdo by nechtěl takového pěkného a celkem akčního prezidenta. Morálního a zásadového, vědce....
My zatím máme spíš toho "akčního"..... jak kdy, že.
Já vím, pro někoho nic moc, ale mě se líbí sledovat jiné kraje, jiné mravy. A je to pro mne odpočinek od politiky v naší zemi v TV, od pandemie a ustavičného přetřásání taky v TV, od psychologických víceúhelníků ve filmech.

Tak a jdu zase něco málo dělat.

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...