pondělí 15. února 2021

..mlha, mrholení, mrazivo...

 Z toho plyne, že je venku kluzko a celkově to za moc nestojí. Pro cestu ven nás seniorů. Ale na fotkách to vypadá celkem idylicky. To zjistím, jak dalece idylické, až půjdu s odpadem, mám to dneska v plánu, hned dopoledne. Pak, jedním vrzem, ještě do sklepa pro dia džem panu Há a francouzskou hůl...Zítra jde k zubaři.

Což mi připomenulo vybírání schránky. 5.2. jsem měla narozeniny a dva tři dny předtím mi kamarádka Jana a i neteř, nezávisle na sobě, poslaly přání. Českou poštou. Jak jinak. V den narozenin mi skypovala Jana, prý v oznámeném čase, jestli už mám uvařeno a budeme si povídat....Byla jsem jejími slovy překvapená. Vysvětlila mi, že mi s přáním v obálce poslala i dobrý čaj, abychom si k povídání uvařily stejný....No, nic nepřišlo, tak to povídání bylo bez čaje. Každý den jsem se chodila dívat do schránky. Nic. Tak jsem to pustila z hlavy. V pátek 12.2., týden po narozeninách, jsem si šla ve dvě odpoledne pro nákup z Rohlíku, koukla do schránky a NIC. V sobotu jsem otevřela dveře reklamářům a šla dolů a hle, ve schránce obě přání....Kdy se tam dostala nevím, nevím, že by pošta chodila i v sobotu. Tak jsem si přání mohla přečíst a uvařit si ten "společný" čaj. Dalo by se říct, po 10ti dnech. Děkuji, Česká pošto, za dodání....Pozdě, ale přece.

Konec kritiky, mají toho MOC.....

Tak ta mlha nad Londýnem, pardon, nad Olomoucí.




Včera jsem zase hrabala a přerovnávala /...../, našla jsem pro Simonku ještě dva motýlky. Na karneval do školky, bude za motýlí vílu... A dvě kytičky z tylu, co jsme kdysi s dcerou vyráběly na jednom kurzu výroby šperků, taky jí je pošlu.


Jinak nic moc nového, včera jsem měla seriálové odpoledne a večer. Viděla jsem celou první řadu norského seriálu Vánoce u našich. Jak uvádějí "obyčejný příběh obyčejné holky". Zatím jsem nic moc norské provenience neviděla, tak z mé strany premiéra. Docela jsem se bavila, seriál jako dělaný pro tuto divnou dobu.... A pro mou depresi. I když to není žádná velká legrace, dost často víc k zamyšlení.


Takže mě čeká druhá řada seriálu, nějaké drobné práce v domácnosti, chvíle pletení a slíbila jsem ostříhat panu Há vlasy. Prostě obyčejný den seniorů.

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜





1 komentář:

  1. Ono to s tou poštou je teď složitější, záleží na tom, jak je zásilka ofrankovaná. Nevím, zda to vaše kamarádka zaregistrovala, ale platí to už nějakou dobu. Když nalepíte dražší známku A a připíšete "D+1", mělo by to dojít druhý den. Pokud použijete levnější známku B, pošta prý doručí "tak rychle, jak to bude možné". Což v praxi znamená minimálně týden až deset dnů. Mám vyzkoušeno.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...