neděle 28. února 2021

..mňam mňam.....

Před několika dny jsem na Instagramu viděla recept na bábovku a v komentářích byl vélllllmi kladný ohlas. Tak jsem si recept napsala na papír a dala na lednici. Dneska dopoledne mne honila mlsná, tak jsem jí upekla. Nechtělo se mi lézt po krabicích ve výšce, kde mám uklizenou např. i malou silikonovou bábovku, a vzala jsem normální velikost v nižších patrech..... Do té by se vešlo dvojnásobné množství těsta. Ale není to na škodu, že byla velká. Povedla se i v ní....

Na stůl krásně svítí sluníčko, i když ráno bylo -2 stupně.
Ještě vlahou bábovku jsem načala, je opravdu mňamózní. I přesto, že mám upečenou verzi bez cukru se stévií / sladidlo v prášku /. A čokoládu bez cukru s oříšky.


Recept je od ICONIOO , pod obrázkem bábovky pod úvodním textem vlevo......
Pro jistotu ho sem dám ještě jednou sama: Na Instagramu je to v pohybu....

Oříškovo čokoládová bábovka podle Iconioo:

Suché části :
1 hrnek hladká mouka
špetka soli
1 hrnek nahrubo umletých ořechů, já v mixéru
1 prášek do pečiva
0,5 hrnku cukru / i hnědý/, já dvě PL sladidla se stévií, práškové
lžička skořice / vanilka /
rozsekaná čokoláda na kousky, tak 1/3 táfličky

Mokré části:
3 vejce
0,5 hrnku olej
0,5 hrnku mléka
podle chuti rum

Smíchat obě části, do vymazané a vysypané formy. Péct 30 minut 180 stupňů.
Zkusit špejlí, ale čas byl ideální.

Tak a já jdu dodělat oběd .

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜




 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...