středa 17. února 2021

..hektické dopoledne,

 teď už klid.

 Pan Há kouká na biatlon, MS. Včera Markéta Davidová vybojovala zlatou medaili na 15 km. Dneska budou za chvíli na vytrvalostní trati bojovat hoši.

Dopoledne přijela paní pro ty dva věšáky po našem stěhování. Skoro za symbolickou cenu, ale radši to, než aby nečinně stály v pytlích ve sklepě. Objednávala jsem je ještě v Ústí. Nechtěla jsem stěhovat staré těžké skříně. A v bytě v Olomouci jsme objednávali malé lehké skříně a chvilku to trvalo než přišly. Tak než byly, stojany... věšáky si užily své dobré potřebné časy. Jeden v ložnici a jeden v předsíni. Do předsíně jsem nechala nakonec udělat skříně na míru, psala jsem tady. Velká úložná plocha a jsem tomu ráda. Bylo to koncem léta. A od té doby stojany... věšáky zahálely ve sklepě. Svou službu pro nás odvedly na 100% a teď zase na domku mladých lidí....

A ve stejnou dobu kurýr PPL přivezl krabici z Ikea. Pár maličkostí pro mne i dceru.

Bedna velká i těžká.


Budu uklízet skříňky v kuchyni. Na všechny se v létě folie nedostala. Tak nákup více kousků, i do předsíňové skříně pod věci na mytí a úklid.


Dřevěná prkénka jsem taky nechala v bytě v UL, omylem. Tak dvě nová. Jedno větší pod plechy z trouby a jedno denní potřeby. Koukala jsem, že na těch dvou z plastu už mám vrypy....Takže až to půjde, koupím nová.


A jedny ubrousky na "odkapávání" tuků po smažení. Kvalitní, silné, velké. Pokaždé jedny v Ikea kupujeme....



A ještě jsem chtěla dva věšáčky do koupelny. Na takový ten vzduchový "puf", unesou osušky i župany. Ale ty už jsem dala do skříně... Zásoba na co kdyby.
Takže nic moc, že. Osobním nákupem by toho bylo daleko víc. A určitě nějaká kvítka, a svíčky....Znáte to, ne ?
Dcera koupila krabice na roztřídění kostiček lega, nějaké korálky, něco ze dřeva pro Simonku, obyčejné hladké sklenice na víno a nějaké konvičky na čaj. Ubrousky, hezkou barevnou stěrku na těsto. Moc jsem její nákup neprohlížela. Čeká na ní v bedně. Zítra, pozítří, si to odveze.

Venku mlhavo, pršelo, padal drobný mokrý sníh, je -1 a asi to klouže. Tak daleko jsem venku nebyla, jen na schodech před vchodem.

Jdu.

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...