neděle 1. listopadu 2020

..první listopadový...

Ano, ano, už je listopad.

Venku nic moc, ale to se dá čekat. Včera tady celý den pršelo nebo poprchávalo, dneska zatím klid.



Jasan úplně holý....



Dneska jsem, při čtení oblíbených blogů, psala Jitce S , že ve mně její fotky evokují Vánoce. Jaké bývaly, a jsou, v Ústí/L... Mlhavé, studené a bez sněhu. Už i tam se to ale lepší. A právě atmosféra jejích krásných fotek ve mně vzbudila tyhle pocity. Naše štědrovečerní procházky před přípravou večeře, koukání po rozsvícených oknech...Ach jo.
Jsem zvědavá na první Vánoce tady v Olomouci....

A když už jsem u toho čtení na blogu, zase něco, co mne inspiruje....

Neplecha na plechu  jsem se inspirovala dýňovou exotickou polévkou. Dcera mi minule jednu dýni přivezla, tak jsem rychle překontrolovala ingredience... Jen nemám čerstvý zázvor, je na nákupním papírku. Tak ho zkusím nahradit špetkou sušeného, myslím si, že se to ve směsi chutí a vůní ostatního  koření ztratí. Takže asi v úterý. Uvidíme.
Taky má Neplecha novou kuchařku....

A jak jinak, než něco dobrého na zub. Sušenky ze slaného karamelu u Heleny. Nějak jsem je přehlédla mezi nápady na pečení na podzimní svátky, ale nikdy není pozdě, že. Navíc sleduji více blogů pravidelně, tak mi to nějak uniklo, ale šlo by to i jako vánoční cukroví. Někdy nezkouknu všechny oblíbené blogy, pak jindy zase koukám odzadu a tak jsem na ně narazila dneska. 

U Mikšulky sem dávám i proto, že mne inspirovala na ušití batohu. Protože jsem líná vymýšlet a přemýšlet, měřit a kalkulovat. Objednala jsem si návod a střihy u Ajky. Tak jsem na to zvědavá.

Jdu vařit....

Klidnou neděli se zapálenou svíčkou jako vzpomínkou na naše už nepřítomné drahé...
Všem... a zdraví, zdraví, zdraví.
💗💙💚💛💜




 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...duben spěje, neodvratně,

 ke svému konci. Ve středu už bude prvního května. Čas běží jako splašený kůň.... Po chladných i mrazivých ránech zase jarní teploty okolo 1...