neděle 15. listopadu 2020

..neděle je od

 slova nedělat ???

No, já to mám jako jiný den. Včera jsem převlékla postele, jsme tu půl roku a zatím pokaždé jiné povlečení, ale už budu možná končit, nééé, ještě tam nějaké nebylo...

Na parapet v ložnici a kuchyni jsem dala složené flísové pruhy, protože mi připadalo, že tudy táhne. V ložnici netopíme vůbec, v kuchyni zatím taky ne, vlastně topení jde jen v pokoji. A bylo cítit, že dolní okraj okna je chladný... Jen v pokojíku ne, tam je jiný parapet, ne plastový od oken, ale kamenný, tak asi okno lépe sedí.

To do oken jsem dávala i na domku, tam to taky bylo cítit, ten chlad z venku. Navíc okna se mi v kuchyni potila, tak to zachytávalo tu vodu. Pamatuji si to i z dětství, teta to dělala taky a navrchu měla bílý krepový papír. Co bylo uvnitř nevím, hadry ??? Tak já mám flís. Zatím mám všude na zdech jen bílou, v ložnici několik obrázků. Nad čelo postele přijde police a nad ní mám v plánu udělat vypichovaný barevný věnec z látkových čtverečků, jako jsem měla v Ústí. Nechala jsem ho tam, škoda....Jinak tam už nic jiného "zdobného" nebude. V ložnici.



Obrázky zatím drží na zdech....



Jo, taky jsem poprvé prala s ekologickým severským přípravkem. Prádlo je OK, uvidím, co při a po žehlení.


V kuchyni mám flís červený, tak jsem dala i ubrus z látky od Moje látky, laminovaná bavlna. Dcera si vybrala opačnou variantu, ubrus malé hvězdičky a prostírky velké.
Já mám ráda látkové ubrusy, ale tahle varianta se mi líbí, povrch je opravdu látka, jen těžší a zespodu lamino. Mají velký výběr, koukala jsem, že i nově pastelové barvy s bílým slabým ornamentem. Ale já chtěla červenou, aby se ta bílá malba bytu trochu rozbila.


Jinak nic nového. Za chvíli budu volat svojí mamince, mluvíme spolu každých 2-3 dnů. Jak to bude se svátky nevím, chtěla jsem tam těsně předtím sama zajet vlakem... Ale vypadá to, že to bude muset počkat. nechci riskovat její i svoje zdraví.
Pan Há si čte, já půjdu po telefonu mamince vařit a žehlit.
Prostě taková normální rodina, normální pohoda.

Klidný den a zdraví všem.
A děkuji za návštěvy u mne.....Moc mě těší, že si někdo najde ve svém životě chvilku, aby si přečetl  pár mých slov. 😊
💗💙💚💛💜





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...duben spěje, neodvratně,

 ke svému konci. Ve středu už bude prvního května. Čas běží jako splašený kůň.... Po chladných i mrazivých ránech zase jarní teploty okolo 1...