sobota 19. října 2024

...taková pracovní

 sobota. No, v malém. Luxování, vytírání....Ale dneska mi to nějak šlo od ruky.

Snídani už jsem si dala při sledování dalšího Povídání s Vlněnými sestrami...


U toho jsem pletla další papučku, protože ty pro mne jsem dodělala včera.




Koukám, že jsem fotila zrovna chybkou navrch...ale to mi nevadí.

Po úklidu jsem si byt vyzdobila podzimně.....Prostě musím být aktivní. Tyhle polštářky a dečku na stolek jsem tady v Olomouci ještě neměla, hm...nějak to letos "žeru".





Oběd jsem měla zbytek ze včerejška, poslední houby v omáčce a rýži nahradily těstoviny. Zítra už musím vařit.

Teď po obědě budu chvíli na pc, dopletu tu dnešní papučku, budu koukat na TV a tak podobně. Děti jsou nemocné, tak jsou doma, komunikujeme přes pc. Včera jsem dceru vyděsila, byla jsem cca 2 hodiny venku/a na hřbitově. Tam jsem zjistila, že mi nejde zavolat mobilem dceři, chtěla jsem jí o něco poprosit. Nešlo to. Tak jsem pospíchala domů, jak mi to tramvaj a pak bus dovolili... A před domem jsem potkala dceru, která se mi nemohla dovolat a tak nelenila a jela za mnou domů....Telefon už funguje. Ach jo.

Tak zase ještě něco málo z virtuálního světa.

Video z Aljašky, jejich příprava na rychle se blížící zimu, úklid zeleninové zahrady, letošní pokusy s pěstováním několika odrůd brambor. Takže sklizeň s ukázkami. Asi ve snaze nejít tu nej....do podmínek Aljašky, ale taky chuťově. Sadba několika druhů česneku na příští rok=další experiment v hledání toho nej....Nakonec smutné rozloučení s posledním psem, který s nimi byl dlouhé roky....


A tady pečení toho nej tousťáku, podle evule-kotule....

 Což mě inspirovalo kouknout na ty americké stránky s pečením chleba, nakonec vyhrál, pro mne, tento mladý muž. Sice už ve skutečnosti tolik netočí, letos se jen jednou objevil.

https://www.youtube.com/results?search_query=sourdough+discard+sandwich+bread“+


Moc se mi tenhle návod líbí, sice hodně polopatický, ale to je někdy důležité. A taky je to chlap, já moc nerada poslouchám některé ukňourané anglicky hovořící ženy. Sorry.
Taky mi to připomenulo, že jsem před časem sledovala recepty pana Cuketky.

Dobráááá. Bylo toho pro dnešek dost.

Klidné odpoledne všem.
A taky zdraví a prevenci všem.....
💖💗❤💙💚💛💜



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...taková pracovní

 sobota. No, v malém. Luxování, vytírání....Ale dneska mi to nějak šlo od ruky. Snídani už jsem si dala při sledování dalšího Povídání s Vln...