středa 2. října 2024

...ani jsem včera

nepoznamenala, že už je říjen.

Musela jsem otočit stránky na všech kalendářích, které máme pověšené v uličce chodby k ložnici. Nejsou tedy všechny, které během let mám, ale hřebíčky na zdi po bývalých majitelích jsou tak cikcak, že mezi některými jsou moje oblíbené fotky...Malíři se ptali, jestli je mají vytáhnou, ale já nechtěla.


Dnešní ráno opět chladné, východ slunce nabyl tak krvavý jako včera. 
Mraky nad městem jsou jako poklice....




Je pěkná tma, na to, že je po osmé hodině ranní. Musela jsem si rozsvítit, abych viděla na klávesnici. Já vůbec špatně vidím bílý text na černé. Naštěstí tak jsou jen nějaké křížovky a pak ta klávesnice.
Moje dnešní snídaně je stereotyp, už i hrnky se mi nechce měnit. Tedy, beru tak jak to přijde a pomalu plním myčku. Je to pomalejší než ve dvou....


Včera v podvečer jsem mluvila delší dobu s dcerou. Probíraly jsme plány na příští týden atpod. Myslím drby...hihihi...tentokrát jsem si napsala na papír body, které jsem chtěla probrat. Když spolu mluvíme, tak já pak často po zavěšení říkám, že jsem něco zapomněla....

Dneska dopoledne nic významného, po obědě jedu k mladým a ve tři vedu Simi na nauku do hudebky.
Včerejší malý uklid a prádlo, pak odnášení ventilátoru do sklepa, mimo jiné, mě uvedlo na plán srovnat trochu sklep. Asi zítra dopoledne.
Řemeslníci s okénkem na Faustovu díru se ještě neozvali....

Tak ještě rychle něco z virtuálního světa.
Dneska dvě asijská videa, hlavně recepty, že.

V tomto prvním videu z Koreje vaří manželka jen pro sebe a manžela, obě děti jim studují vysokou školu v USA. Takže musela pozměnit množství. Ale ty rolky jsou fantastické. Budu je muset zase jednou udělat.
Taky si vzpomínám na zlom, když dcera odjela studovat do Pardubic a posléze do Olomouce.
A další zlom byl pro mne odchod do důchodu...Vlastně zlom ve všem, ne jen ve vaření.


A ještě jednou nudle...hihihi. Ty si udělám asi zítra, všechno mám v lednici, jen nudle udělám pohankové, mám je otevřené.
Od minuty 16,50 cca. Posílám odkaz i dceři.


Ani ten její první recept není špatný, s tím kimči. Někdy v nedávné minulosti to dělala z vepřového. A společně jedí večeři s manželem a podle zvyku si to vaří na stole. No, v případě "guláše", jak to sama nazývá, vaří nejprve na sporáku a pak to mají teprve na vařiči na stole..
Taky byli na jednom jídle v restauraci, to si tam pěkně posedí, když si to sami vaří .....
😀

Já se s vařením pro jednoho dost peru. nebaví mě to, pak taky fňukám a nechce se mi...No prostě je to někdy se mnou hrůza.

Klidný den všem.
💖💗❤💙💚💛💜


Byla jsem včera na očkování proti chřipce a mám objednaný kovid.
Myslím tím očkování.....Je to zase tady.... V Ústí/L otevřeli znovu očkovací centrum v nemocnici, na infekci leží 10 pacientů, jeden na JIPce. Říkal včera v TV primář Dlouhý.......

💖💗❤💙💚💛💜




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...bolí mě srdce....

 Úmysly ??? jaká je skutečnost ??? Komu věřit a nebýt při tom jedním ze stáda ??? Opakující naučené protižidovské věty...  Tolik století.......