sobota 10. dubna 2021

...poklidná sobota,

 až už mi to tedy leze na nervy....

Venku bylo ráno klidno, ale nula, přes poledne 12 stupňů.

Ranní práce v domácnosti. Po dlouhé době jsem dělala českou klasiku, knedlo,zelo,vepřo. Ale bylo to dobré. Chtěla jsem mít na zítra uvařeno, kdyby se tu zastavila dcera s dětmi a jeli jsme zase do lesa... Uvidíme, podle počasí.

Já nepletu, ruka stávkuje, tak leduju. proto sedím a na Netflixu sleduji seriál Grace a Frankie. První díl je tak na hraně mezi humorem a nadsázkou. Dvě přátelící se manželské dvojice se sejdou na večeři, kde se manželky dozví šokující zprávu. Jejich manželé se chtějí rozvést, už 20 let se milují a chtějí se vzít. Splnit si své přání na zralé stáří. Pro ženy je to šok a pak sledujeme více či méně vtipné nebo smutné historky o vyrovnávání se se situací. Všichni, muži, ženy, jejich děti a koneckonců i přátelé a známí k tomu mají co říct a každý pohled přináší otázku. Jak bych se s tím vyrovnala,po 40ti letém manželství, já.

Protože, nic není nemožné, všude kolem nás se dějí věci....


Hlavní hrdinové, které hrají více či méně známí herci, si letos zahrají sedmou sezonu, jestli se nemýlím, psali o tom na Netflixu. Uvidím, kolik ještě shlédnu dílů......
Jedna z recenzí na ČSFD:
Tom Riddle
 ****

V době, kdy se v Americe bouří (hlasitá) menšina odpůrců sňatků gayů a lesbiček, přichází Netflix se ztělesněním jejich noční můry, protože jak se říká, pokud snad nejste LGBT vy nebo váš protějšek, vaše manželství to nijak neovlivní, že ano. Když už je to konečně legální, Robert (Martin Sheen) a Sol (Sam Waterston), dlouholetí pracovní partneři, se rozhodnou jít s pravdou ven, a kvůli utajované lásce po nějakých čtyřiceti letech opustit svoje manželky. A tak jsou teď Grace (na takřka osmdesátnici neuvěřitelně nádherná Jane Fonda) a Frankie (Lily Tomlin) postaveny před situaci, které nikdo jiný tak docela nerozumí, a nezbývá jim než se ve vzájemné podpoře spoléhat jedna na druhou, byť se nikdy neměly zrovna v lásce. Každý díl začíná ohromně sympatickou otvíračkou, která s nadhledem reflektuje výchozí situaci, Grace a Frankie ovšem nejsou žádný sitcom, pár výbuchů smíchu sice přijde, ale většinu stopáže se jedná o překvapivě jímavou a hořkosladkou komedii o podzimu života, která těží především z dramatického potenciálu zápletky. Vtipné situace se potom často vážou ke kontrastu mezi ústředními dámami (za všech okolností elegantní, stylová a racionální Grace x trochu praštěná rozevlátá duše Frankie) a způsobem, jakým se s věcmi vypořádávají. Fonda i Tomlin předvádějí skutečný koncert, a takřka každý díl končím minimálně s hřejivým pocitem na duši, ne-li rovnou slzou v oku.


Klidný zbytek dne všem.
A zdraví.....
💗💙💚💛💜



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...duben spěje, neodvratně,

 ke svému konci. Ve středu už bude prvního května. Čas běží jako splašený kůň.... Po chladných i mrazivých ránech zase jarní teploty okolo 1...