sobota 3. dubna 2021

...bílá sobota

 byla pro mne opravdu bílá. Dopoledne jsme byly s dcerou a vnoučaty na malém výletě. V Litovelském Pomoraví. Mám několik listů medvědího česneku a několik lístků kopřiv, zítra do nádivky. A proč pro mne bílá sobota ? Tolik kvetoucích sněženek jsem v životě neviděla....Mimo sněženek je tu ještě spousta sasanek a taky dymnivek. Ty neznám, musela jsem si je najít na netu.

https://mapy.cz/zakladni?x=17.0107647&y=49.7205611&z=17&source=base&id=2104361

Pěkně jsme se prošly až k Obelisku a pak zpět k autu. Cesta do Olomouce byla rychlá, ještě jsem stačila panu Há uvařit oběd. Přiznávám...bramborová kaše, losos a teplý salát....Rychlé, jednoduché.


Babka zababušená, oni byli v zimních bundách a čepicích, já jako slečinka do města v baloňáčku. Dcera mi na hlavu a krk půjčila šátek. Tady ochutnávám svůj první list medvědího česneku utržený vlastní rukou.....


A tady má naše Karkulka košíček na tu trochu  lístků.....






dymnivka







Parazitujícími houbami porostlé padlé kmeny a kmínky.....




Cestou k autu už jsem nefotila, povídaly jsme si o všeličem a děti spěchaly k autu.... Příroda není moc fotogenická, převládá hnědá. Pár bříz jsem dneska viděla na břehu řeky....Voda v ní se pěkně valila. V lese je spousta vyvrácených stromů, polámaných větví. 

Počasí je opravdu aprílové. Chvíli slunce, potom mraky, chvíli i sprchlo pár kapek.

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...