úterý 23. června 2020

..dny poskakují

jako korálky na šňůrce mezi prsty. Jeden vlevo, další vlevo, kolem dokola a vpřed....

Včera jsem odpoledne vyzvedávala vnučku ze školky, dcera s Ondráškem šli na koloběžky, my dvě autobusem přes město k nim domů. Cestou jsme koupily jahody a doma mi Simonka malovala. Když měla jen jeden papír, tak se tam vešla spousta jejích plánů, co namalovat. A ke všemu měla komentáře. Neuváženě jsem jí připravila několik dalších papírů...To jí rozhodilo na tolik, že na každý namalovala pár čar, na jeden klubíčko a bylo "vymalováno". Už to nebylo ono, snažila se zaplnit papíry, co se jí naskytly, ale už v tom nebyla ta tvůrčí invence, jen pocit, že je musí pomalovat, čímkoliv a rychle. Něco mi to připomíná....

Moji mudrlanti....Ondrášek s aktovkou...už za dva měsíce na ostro.


Pořád pletu jen pár řad za den, chce se mi u toho spát, ale snažím se. A pro mne nové detektivky kanadské spisovatelky, něco jako Midsomer v TV. Ale líbilo se mi to, ráno jsem jí dočetla. Už jí vyšlo u nás 12 knih, tak je musím nakupovat pomalu / a pečlivě / hihihihi/. Už dneska si koupím další.


Časně ranní pohled z balkonu, obloha trochu zatažená, ale slušná teplota. Tak jsme zašli do OBI / přes ulici.../, koupili zásuvku a zástrčku na prodlužovák k šití a žehlení. Kdo vymýšlel v paneláku  KAM dát zásuvky, to tedy nevím. Naštěstí jsou u země, ty, které řídce po našem bytě jsou. To u mladých byly řídce a u vypínačů  světla, v té výšce... Na to první mysleli a předělali při velké rekonstrukci, už to je 7 let !!!!
Teplota stoupla, ale vítr je pořád chladný.


Jdu dovařit, dneska zeleninová polévka / vývar z vaření květáku na páře / a květák jako mozeček s bramborami....Já to říkala včera, už zase vařím.

Klidný s spokojený den všem.
💗💙💚💛💜



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...pondělí a nový pokus

 o udržení si zdravého rozumu a zdraví povšechně. Pan Há pořád v nemocnici, stav se nelepší, po psychické stránce je na dně. Jediná jeho utk...