čtvrtek 4. července 2024

...slezina, minislezina,

 toxikologických důchodek z Ústí nad Labem v Olomouci byla moc fajn. Probraly jsme doopravdy kdeco a podrbaly o všem a všech....

Cestou domů=na autobus, jsem si vyfotila jeden z mnoha mladých stromů podél ulice. Olomouc má  takových alejí a alejek spoustu, hodně lípy, růžové kaštany, sakury a tady je to pro změnu celou Jílovou  ulici alej ze stromků svitel latnatý. Až nahoru na Okružní ulici. Je to nedaleko Parku malého prince.

Donesla jsem Uršule na ochutnání kimči z rajčat, recept, který jsem objevila včera dopoledne na YT videu u Nyangsoop, mimochodem, má krásnou kočku=kocour ???


Výsledek mého snažení, koukám, že foceno křivě a ani ostrost není bůhvíjaká....


Recept jednoduchý:
rajčata na měsíčky
 cibule na měsíčky
1-2 cibulky s natí třeba šikmo pro efekt
2 lžíce= PL papriky na kimči
1 PL cukr
1 PL rybí omáčka
1 PL ocet
2 PL švestkový sirup
sezamový olej
sezamová semínka

Pálivé, sladké, slané, udělala jsem v misce dvojnásobný nálev. Dneska si dám k obědu smaženou jasmínovou rýži s petrželkou a to kimči.
Ona má v receptu ještě umělé sladidlo alluloza, ale podle mne je to zbytečné, asi víc sladké. Pro pana Há bych vynechala cukr a dala lžíci stévie =sladidlo.

V noci bylo venku pěkně chladno, ráno zamračeno a hodinku pršelo. Teď se maličko vyjasňuje.




Maličko jsem luxovala a vytírala,  ještě utřu prach a zítra to samé v ložnici a pokojíku. Zítra je vlastně státní svátek, i v sobotu. Takže bude v domě ještě větší ticho než obvykle.
Psalo mi několik kamarádek, jak vyplnit čas, kterého teď mám spoustu....procházky, malé nákupy, minivýlety, ve školním roce víc vnoučata a jejich aktivity... Uvidím, jak to všechno budu zvládat... Já ještě ruční práce a čtení.
.Díky za účast, soucit a rady, děvčata moje...

Klidný den všem.
A zdraví.
💖💗❤💙💚💛💜





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...a dnes neslavné

 upálení Jana Husa v Kostnici. Tedy jeho výročí. Pravda o Janu Husovi , no, snad to bylo tak a ne jinak..... Včera po obědě jsem chtěla jít ...