neděle 13. srpna 2023

...nedělní, skoro podzimní

 ráno....

Venku opar, nebe taky není čisté, teplota lidsky snesitelná, ani vysoká ani nízká. Uvidíme přes den. Pan Há ještě spí, tedy šel ještě po snídani spát. To on rád.

Já udělala takové ty drobnosti v bytě. Uklidila nádobí od snídaně do myčky, složila umyté a vyschlé/filtr součásti vysávací techniky, zalila kytky. Až na ty v ložnici, nechci tam zbytečně courat.

Mladí jsou na chatě, jak jsem psala už včera. A večer mi přišla fotka prvních hub, které Zbyněk našel....

Oprava : Houby našel spolutchán Evžen a prý byly i červavé, to je tím teplem....HIHIHI...😀😁😀


Hihihi.
Jak já miluju chození po lese a sbírání/nalézání hub.

Já dneska zase pro změnu napíšu něco o další knížce, kterou jsem jako holka milovala.
Při jedné loňské jarní návštěvě u maminky v Tisé jsem si odvezla tašku plnou knih. Verneovky a knížky z edice KOD...knihy odvahy a dobrodružství. Většina knih, které mají  v knihovně je stejně ode mne. Můj tatínek miloval čtení a rád četl o cestování a dobrodružství. To mám po něm, k tomu čtu i tu romantiku, no.....
Jinak nikdo jiný ty knížky nečetl, kluci/synovci na čtení moc nejsou, oba počítačoví fanatici. Jednoho to živí a druhého asi taky, i když maličko jinak. No a moje sestra, která zůstala v domě sama, tak ta na čtení není vůbec...Takže tak. Těch mnou odvezených knih nebylo moc, cca 25. A mezi nimi i ta oblíbená....Já mám oblíbené všechny, ale tahle mi připadá i pro malé děti.




Nebudu se stydět, když řeknu, že si jí zase přečtu a připomenu.
V době mého dětství a mládí nebylo spektrum autorů a knih tak bohaté jako je v současnosti. Knihy od H. Sienkiewicze mám přečtené všechny, mou nejoblíbenější v dospělosti bylo Quo vadis.Ty další knihy byly o polské minulosti a moc si mne nezískaly. Minulý týden jsem si vyjímečně večer pustila TV a narazila jsem na stařičký film, který byl podle knihy natočený. Tak jsem si polebedila a připomenula, hihihi.
Poláci natočili i podle knihy Pouští a pralesem film, ale ten jsem neviděla.
Tak.
Zase nějaké čtení pro má vnoučata.....Tuhle knihu nikdo nepřepsal pro děti, začínající čtenáře, myslím si, že je tak pro 10 let a více. Což Ondrovi bude za pár dní. Podívám se do knížky....Vzadu v knize je poznámka, od kolika let je doporučeno číst, v téhle je devět let.

Slyším pana Há vstávat, je skoro 9 hodin, čas na svačinku a kávu. Tak jdu...

Klidnou neděli, třeba s knihou v ruce, všem....
💖💗💙💚💛💜




1 komentář:

  1. Miluško tu knížku mám doma taky, z dětství ❤️. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...