pondělí 28. srpna 2023

...jak jsem se bála,

 tak se mi vyplatilo předvídat.. V sobotu jsem uklidila sisálový kobereček na balkoně a sundala kytku ze stolku dolů na zem. No, trochu jsem si "pomohla", protože bouře, která se po desáté večer strhla byla hrozná. Vítr dul a dul a jak byl hukot, ani jsem si nevšimla, ze mi srazil jeden truhlík z parapetu. Hlína se částečně vysypala, do toho déšť....Měla jsem zase v neděli ráno co dělat.

Jo jo. Takže nedělní ráno věnované asanaci balkonu, potom rychlý oběd a pak už jsem si jen četla a četla. Novou koupenou e knihu, pan Há neměl sobotní večer i včerejšek nic moc zdravotní pohodu, takže tak...To ty změny tlaku a počasí.Musela jsem se i já uklidňovat, večer jsem dopila zbytek vína, hihihi. Pan Há jen decinku pro formu, abych jako nepila sama.

Dnešní ráno a dopoledne pod mrakem. A podstatně studenější vítr.





Neděle utekla jako voda, čím jsem starší, tím rychleji čas letí.

Včera jsem chtěla taky psát, ale dostihla mne lenost. A pan Há si hrál karty, což jsem ráda, protože nad čtečkou s knihou usínal.

Na jednom videu jsem viděla domácí postup výroby palmového oleje. Od sběru, mytí a další úpravy. Tak jsem se u toho zarazila, protože jsem nevěděla, jak s palmovým olejem "naložit". Jestli psaní na některém zboží "bez palmového oleje" je poznámka víc zdravotní nebo ekologická. Musela jsem si to vyhledat a je to zajímavé....


Ze všech článků, které jsem si vyhledala vyplývá, že nebezpečí je víc ekologické, olej je zdravější/složením z masy plodů a nezdravý jaderný olej.
Koneckonců posuďte sami....


Buďme upřímní sami k sobě, vždycky vyskočí nějaká zpráva o škodlivosti toho či onoho. Například i slunečnicový olej se dostal na přetřes a nejednou....a to nemluvím o aspartamu. Bohužel už hodně pamatuju/věkem, takže byly roky, kdy byl vynášený jako nej...nej....sladidlo pro diabetiky a hubnutí. Lepší než sacharin apod. A je ve všech Poděbradkách bez cukru i jiných minerálkách, v sušenkách a pečivu atd. atd. vlastně všem, co je light.
No, asi se nakonec vrátíme k základní otázce výživy. Máslo a sádlo nebo rostlinné oleje a margaríny. 
A nebo jde o něco jiného, myslím marketing. Hodně oliv=hodně oleje=reklama a protlačování do povědomí lidí....Jako koneckonců se vším zbožím. Co někdo potřebuje "prodat", nechá si udělat "výzkum" a už to jede......Kde je pravda je otázka.

Tak honem k přízemním myšlenkám prostého života "obyčejného" člověka.
Rostou ????
Rostou.


Klidný začátek posledního prázdninového týdne všem.
A hlavně tedy dětem.
💖💗💙💚💛💜







1 komentář:

  1. Moc a moc jsem spokojena s vasim prispevkem, dekuji jindra z hamru na jezere,nechce se mi psat s velkymi pismeny jsem lina zdravim olomouc a celou vasi rodinu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...