sobota 12. srpna 2023

...byt je ze dnů

 deště docela vychladlý. Zjistil to pan Há po obědě, kdy si s kávičkou sedl na balkon a lebedil si v teplíčku na slunci...

Ve čtvrtek jsem uklidila polovinu bytu, v pátek druhou. Vyprala všechno v koši, i dětské, co tu zůstalo. Už se na ně zase těším. Na děti. Tento týden budou s tátou na chatě, s druhou babičkou a dědou a pejskem....Zase změna. A Zbyněk už se těší na sbírání hub. Snad budou. Nejdříve sucho a teplo, pak zase plno vody. Uvidíme, že.

Dneska jsem byla na nákupu a za odměnu, že se s tím táhnu/karton mléka v pojízdné tašce aj., jsem si koupila růže. Šla jsem do Tesca, to je dál od nás, ale chtěla jsem se zastavit v galanterii Stoklasa, zjistila jsem, že mám tak 5 látkových dámských kapesníků...A já nikdy neodcházím z bytu bez alespoň jednoho v batohu či kabelce. Používám i papírové, ale třeba pot si setřu radši látkovým, abych nechodila po městě a mezi lidmi s papírem na obličeji. Třeba jeden důvod. Takže mou výbavou je látkový kapesník, papírové kapesníčky a jedny vlhčené hygienické, kdyby něco....hihihi. Takže jsem si koupila tři sady , tj 18 kapesníčků, bratru skoro za 600,0Kč. No, nekup to, za tu cenu, že.

Jsem prostě ze staré školy....


Na dnešek jsem nechala k obědu jen polévku minestrone s čerstvým pečivem.
 Bylo to moc dobré a bez práce.

Včera jsem si taky večer koupila na kosmas.cz dvě e-knihy od Hugha Howeye, https://www.databazeknih.cz/autori/hugh-howey-67349 ,je to americký spisovatel knih o daleké budoucnosti. Už napsal jednu sérii, tu jsem ale nečetla. A tou druhou knihou Přes písek, to určitě nekončí.
Co si při čtení myslím ? Ze srdce mi mluví jeden komentář....

Naprosto si mě získal prvním dílem Sila. Dokáže čtenáře zaujmout, vtáhnout, upoutat a čtenářovi nezbývá nic než otáčet stránky dál a dál. Styl jeho psaní mě naprosto dostal. Umí vše popsat tak silně, že čtenář cítí rez trubek. Perfektně umí nabudit atmosféru, napětí. Jen tak dál! Nejen jeho trilogie Silo, ale už mě také velmi zaujala série Sand.



💖💗💜

Takže si ve volné chvíli čtu, pletu šátek a taky jsem se nemohla dočkat nového videa Nami, každou sobotu po obědě zveřejňuje nové. Už se usadila v novém bytě, taky už znovu přestavěla nábytek. A v dnešním videu vaří rychlé večeře ze zmražených letních potravin, zeleniny jsem měla napsat. Všechna jídla vypadají pěkně, chtěla bych takhle umět prezentovat, hihihi. Takže 5 studených a jedno teplé jídlo do japonského horkého léta.


💙💚💛

Klidnou sobotu všem.
💖💗💙💚💛💜












Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...