čtvrtek 23. května 2019

...člověk by se

nenadál...a hle, je tu posledních 7 dní měsíce května. Před námi. To je tedy hrůza, jak ten čas letí.

Snažím se dneska od rána něco málo dělat na stroji....Blíží se odjezd na domek....Vezmu stroj s sebou, ale ze začátku nebude čas na ruční práce.
V předsíni se mi pomalu hromadí další věci na domek. Pomalu a pečlivě připravuju přejezd...

Venku dneska sucho, ale pod mrakem a dost fouká vítr. A fučí pořádně, z Německa.Tj.severozápadu, no, spíš severu.


Ušila jsem si včera z krajinek a zbytků nový pytlíkobatůžek na domek, na maličkosti, když jdu z domku za maminkou....Ten loňský s knoflíky musím vyprat a nechám si ho na pletení, jen zatahovat, ne na záda.
Zkoušela jsem šití bez vychytávek / ostřih nitě, zpáteční stehy, navlékání nitě, není vidět, kolik je spodní nitě na cívce...atd./, ale docela mi to šlo. Prostě je to jen o zvyku.
Proto ten batůžek....


A snažím se dodělat deku....
Na mé staré Veritasce, kterou jsem dostala od pana Há před dávnými léty...Jako podpultové zboží, co tenkrát nebylo podpultové. To pan Lošťák, to byl skladník a řidič u pana Há v práci. Jinak, původním povoláním učitel / v Mostě ???/ a angažoval se v roce 1968....Takže pak nemohl učit a skončil ve skladu. Ale měl známé a přátele všude...Pokud se nebáli se s ním stýkat, že... Organizoval různé akce, i s rodinami, bylo to moc pěkné období. A pana Há měl vždycky moc rád, asi z části i proto, že byl ve společnosti taky "hendikepován" / jeho nemoc.../.Naše první společné auto jsme měli brzy taky jeho přičiněním. Moc fajn pán....Musím popátrat, jak je to s ním....Po revoluci se firma rozpadla, pan Há dělal na dvou místech, naposledy u svého spolukolegy a kamaráda v Teplicích. ten, bohužel, už několik let není s námi, tudíž informace veškeré žádné, a pan Há už je přes 10 let doma v důchodu...


Taky dneska vařím, tak toho mám najednou MOC....
Venku na chvíli vykouklo sluníčko, snad bude hezky. Potřebovalo by to v noci pršet a ve dne být hezky.

Jdu.

Hezký den všem.
💗💙💚💛💜

2 komentáře:

  1. Milko,jsi moc šikovná.Mě teď bere háčkování,ale jsem pořád u polštářků,protože se snažím dodělat vlnu.Ale plánuji zase něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  2. Lydie
    Ráda prohlížím tvoje výrobky....
    Šicí stroj Weritas také stále používám. Byla to také "podpultovka" - koupila jsem ho v roce 1969 za 3 000,- Kčs.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...