čtvrtek 3. června 2021

...slunce, slunce....

 A vyšší teploty. Život se rozhýbává nejen mezi lidmi, ale hlavně v přírodě. Včera nám tu celé dopoledne jezdily malé traktůrky/sekačky a okolí je zase pěkně uklizeno. Když jsem šla z lékárny, už dva hoši s ručními sekačkami zarovnávali neposekané okolo cestiček a stromů, všude tam, kam ty pojízdní sekači nemohli zajet. Tak je uklizeno a zase je to trochu jiné. Pravda, víc městské.




Loni v tuhle dobu nesekali, měli strach, že zase budou parna a vysoké teploty. Nechtěli udělat po posekání suchopár, spálenou trávu až na hlínu. Ale hned jak zapršelo, tak sekali. Letos to vypadá na sezonu sekání. Zatím.

Projížděla jsem oblíbené blogy a videa na YT, tak nejnovější zpráva, Svět podle Katky zase každý den ?


Dneska/včera byla se synkem na delším výletě než okolo bydliště, v Chuchelský háj. Užili si to.
Pro nás dost daleko....ale třeba někdo z vás s dětmi nebo vnoučaty....

Jsme po obědě. Dneska rychlovka. Inspirace odněkud. Měla jsem porci tmavé tresky, tak na kostičky, přidat na orestovaný pórek, okořenit rybí omáčkou, proto jsem nesolila !!! No a po chvilce maličko zahustit lžičkou škrobu ve vodě. Aby se to pěkně obalilo na rýži, co k tomu byla.
Oba jsme si pochutnali, zase jiná chuť a vůně, rybí...

Klidný den všem.
💗💙💚💛💜







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...