čtvrtek 14. ledna 2021

...zase zima,

zase mráz....

Pohled z okna jako včera, poprašek sněhu, silnice mokré, aut spousta, krkavci krákají....

Včera přišly oba balíčky s látkami. V jednom softshell od https://www.unuodesign.cz Simonce na jarní kalhoty do nepohody, ve druhém  látky na deku tj. na zádíčka, výplň do deky a ještě něco navíc... Pro změnu od https://www.mojelatky.cz. Tam v poslední době nakupuji nejvíc, mají široké spektrum zboží i galanterie. K tomu nitě od obou obchodů v příslušných barvách, gumky a další komponenty. I když si myslím, že do pasu kalhot dám gumu vcelku, ne na zatahování. Ale na pořadu dne je deka.

Fotky budou až s příslušnou prací. 

Jinak jsem včera stihla všechno, co jsem měla naplánované. Dneska napařím látky, ustřihnu výplň a zítra bych mohla kompletovat deku. A přemýšlím, čím jí olemuju, jestli mám rozřezat zbytky z Kaffe Fassetta nebo něco jiného. Lem by odpovídal barevně srdci na líci deky. Navíc, já nerada kombinuji víc látek na jedné dece, nemám ráda žádnou "divočinu". Takže rozřežu ty fat quartery, stejně by na ně zase nedošlo k vyšití a navíc jsou už stejně poloviční...a bude to barevně sladěné. Musím spočítat, kolik metrů dokola potřebuju a uvidím. Tím sešíváním 50ti cm kusů je to zase práce navíc, ale, co nadělám, že.

Včera jsem zase víc četla a sledovala videa na YT.

http://jamala-jamala.blogspot.com jsou její pěkná videa na lemování a zapošívání.



Videa jsou, samozřejmě, i v celém příspěvku od Jamala, ale takhle je spíš najdu, kdybych něco potřebovala....

A ještě něco málo k dalšímu mému koníčku, pletení. U Rhondy  je návod na pletení mycích žínek z bavlny, návod na YT, i když by se určitě našel lepší.... Odkazy pod jejím článkem, jako vždycky, i o pátečním čtení... Já k ní na blog i na Instagram už několik let  ráda chodím chodím.
Na Instagramu naposledy psala, že jsou jednou z mála zemí /v Austrálii jsou členěni na státy s vlastní "vládou" /, která nemá coronavirus. Všechny státy tam uzavřely hranice s okolím a chrání své obyvatelstvo. 
Tak a jdu něco dělat. Před chvilkou mi volala dcera, cestou do práce....Takže tak.
Jdu.

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...duben spěje, neodvratně,

 ke svému konci. Ve středu už bude prvního května. Čas běží jako splašený kůň.... Po chladných i mrazivých ránech zase jarní teploty okolo 1...