úterý 27. října 2020

...dneska jsem měla

 vyzvedávat Simonku po obědě ze školky a zítra jsme chtěly jet na podzimní prázdniny za prababičkou do Tisé. Penzion byl objednaný, vše vymyšleno. Já, dcera a děti. No, příště.

Dneska je tu zataženo, ale teplota příjemná, zatím okolo 10ti stupňů, byla jsem s odpadky, tak jsem se trochu prošla okolo domu v parku.

Čekám dva balíčky, různé, tak nic moc nedělám.

 Jen jsem ráno poprvé v životě připravila gyoza taštičky. Kulaté těsto koupené hotové v Tamdě ještě v Ústí. Převezeno v chladícím boxu. Chtěly jsme tenkrát s dcerou jen několik věcí. Kromě cesta za mou maminkou a dceřinou slezinou z gymnázia. Převézt připravené balíky knih a zbytek věcí, kytky a jít do Tamdy. Nakoupit si mořské plody, hotové gyoza taštičky v několika příchutích, korejské sladkosti v rýžovém těstíčku a litrové omáčky na vaření / dělíme se...někdy /. A předat klíče od bytu novému majiteli.

 Takže mám v lednici poslední těsto na taštičky a jinak jsem musela něco nakoupit v eshopu, Psala jsem minule. Mám ráda asijské jídlo.

Maso, půl na půl vepřové a hovězí, jsem ochutila jen omáčkou hoisin. Dvě lžičky stačí pro jemnou navinulou chuť.


Jak velkou má dělat masovou kuličku....


Nakonec takto zabaleno, typické skládání se mi moc nevedlo, ani jsem těch pár kousků nefotila, radši, hihihi.


Uvařím je v krabím bujonu a přidám zbytek masových kuliček a klíčky fazolí mungo.


Klíčky pěstuji v misce na kynutí chleba od Tescomy, přikrývám talířem. Jednou denně napustím vodu, pak sliju vodu z misky a zase přikryju. Dcera má ekologický způsob. Po vypití mléka karton nahoře odřeže, jeden spodní roh mírně odřeže plochým řezem. Do vypláchnutého kartonu dá fazolky, a každý den je prolévá vodou, která pomalu odteče spodem a navlhčí klíčky. Hotové  pak asi vysype do misky, to už nevím.....


Jeden balíček je tady, druhý přijde po obědě.
Tak zatím....

Klidný den všem.
A zdraví.....
💗💙💚💛💜




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

..a je květen...

 Dva dny bylo skoro letní počasí, dneska už zase mraky, vítr a je i chladněji. Ráno bylo zvláštní světlo, tak zase pár pohledů z balkonu. Js...