čtvrtek 30. července 2020

...zase jednou o něčem

úplně jiném.

Před 14ti dny jsme měli návštěvu a při povídání jsme jako "kulisu" měli koncert André Rieua... Snad jsem to napsala gramaticky dobře. Na YT jsem si potom vyhledala informace, protože Maruška mi říkala, že koupila své mamince lístky na jeho koncert v Praze / před dvěma lety ?/ a moc se jí to líbilo.
A já jsem zvědavá, tak proto vyhledávám..... Myslela jsem, že je to jen pro starší generaci, ale na videu z května 2020 jsou vidět i mladé tváře, nadšení a při tanci jsem si všimla, že mají i tanečníky na vozíčkách, ženy i muže. A radost byla ve všech tvářích.

Udělalo to na mne velký dojem....



A ještě, co se týče Druhého valčíku, jehož autorem je Dmitrij_Šostakovič, Rus tvořící po celý život ve své zemi a pro ní.... Psal i hudbu k filmům a koketoval s jazzem. A byl 3x ženatý....
A na YT jsou stovky ukázek Druhého valčíku z filmů . Například Gepard /1963/ s mou oblíbenou Claudií Cardinale a Alainem Delonem.

Tak.
Jdu na Vyprávěj. Jsme po sametové revoluci.....

Klidný večer všem.
💗💙💚💛💜




1 komentář:

  1. Také si hodně pouštím hudbu na Youtube.Na vážnou jsem nikdy moc nebyla a nacházím v ní zalíbení teď.
    Milky,hezký den

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...chvíle klidu

 před příjezdem dcery s vnukem. Nebudu o víkendu sama..... Dopletla jsem včera  přízový svetřík  Peacock Tee , ale budu ještě připlétat cca ...