středa 13. listopadu 2019

...dny jako tento

jsou stvořené pro Hygge, jak jsem psala nedávno. A kdo nerad teplo, ticho, pohodu, klid, svíčky, teplý čaj nebo sklenici vína ?

Včera koupený brambořík, musím mu najít vhodnější misku.....


A k tomu Hygge....... jsem psala o knížce  Kavárna v Kodani...Teď mě čeká další knížka od stejné autorky, a zrovna jsem zjistila, že vyšla další....Cukrárna v Paříži. Jen nevím, jestli už je i elektronická verze.
 A to už jsem vydala tento měsíc dvojnásobek za knížky, než mám stanoveno ve svém účetnictví....A Robert Bryndza má taky novinku, Kanibal z Nine Elms, že bych už přerušila nákup romantik a vrhla se zase na detektivky ??? A dost...ještě, že čtu elektronické, knihovna by praskala ve švech, stejně už to nemám kam dávat.... Nevím, jestli už detektivku moje psyché zvládne, jsem teď nějak pořád na hranici paniky...Zvlášť, když se uprostřed noci probudím, to sahám na hodinu přesně pro romantiku, aby mne uchlácholila. Já vím, zní to strašně, ale asi je to poplatné jednak mému věku a za druhé životu, který jsem prožila a prožívám. Dříve aktivní práce, velmi aktivní, co se týče odpracovaných hodin a vypětí, které mu člověk musel věnovat. A současně život s partnerem, jehož život občas "visí na vlásku"....Není nad to, chtít mít nad vším kontrolu, která pak vede k celkovému vyhoření....A dost sebelitování, zpět ke knihám a filmu....

Tato knížka mě tedy čeká....


Já jsem před panem Há, tuhle další pod textem už mám přečtenou, třetí díl Milenia podle Davida Lagercrantze, šestý v pořadí, počítám-li i ty tři původně psané zemřelým Stiegem Larssonem.
Ale návaznost celkem plynulá, styl dodržený. Líbí se mi ....
Pan Há je u Milenia 4 a zatím to hltá....


Už se na něj chystám i s filmem, původní severský film z roku 2009 Muži, kteří nenávidí ženy
V televizi samá opakování / pro nás seniory je skoro všechno "opakování", že /, jen počkám až skončí otevřené mistrovství Irska ve snookeru....hihihi. Naše současná večerní zábava.
Pak nám to pustím.....


Jak je vidět, středa je dneska kulturním okénkem na mém blogu, bývaly to pátky, tu a tam. Pokud si pamatuji...

Pan Há se chystá na nákup. No, nákup. Jde si vsadit Sportku, koupit Vlastu pro mou maminku a já chci v lékárně Celaskon. Odpoledne chce jít dodělat auto do garáže, já mám důchodky ve městě....hihihi.

                                                            Hezký den všem.
                                                            💗💙💚💛💜


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...