úterý 5. března 2024

...máme tady v Olomouci

 jarní prázdniny.

 Dcera s dětmi tu byla včera/pondělí i na obědě a teď už jsou všichni na tři noci v Praze. Jeli dopoledne vlakem, změna pro děti a zárověň lepší řešení než hledat parkování atd.... Bydlí v centru/Masná ulice na Starém Městě, docela blízko ke všemu, kam se chystají jít. Ale na Prahu jsou 3-5 dne čistého času málo....

Říkala jsem Somonce, ať pozdravuje pana prezidenta a netušila jsem, že je tu i pan Macron.Asi jen dnes.

Tak jsem zvědavá na zážitky....

Včera byl slunečný den, spousta pěkných mraků v podvečeru, jen musím nabít fotoaparát, protože mobil mi moc pěkně dálky/výšky nedává. Nebo to s ním neumím...hihi.



Dneska je, pro změnu, pod mrakem, jen okolo 6ti stupňů. A vypadá to na sníh/déšť.
A
A ne že bych nic nedělala....

Kontrolovala jsem v předsíni skříň před velkým jarním úklidem. Ale snad všechno mám. V lednu jsem k normálnímu nákupu na rohlik.cz udělala ještě nákup prostředků k myčce, tablety, sůl, leštidlo, čistící tablety. V únoru zase vše pro pračku, prací gely na bílé a barevné, sodu, kyselinu citronovou. Aviváž nekupuji, dělám si jí sama s bílým octem.
Eko mycí gel na ruční mytí nádobí, litr, přelévám do menší lahvičky ke dřezu a celý litr vydrží zase rok, cca. Moc nádobí ručně nemyju.
Teď v březnu další mycí prostředky na bytovou sanitu. Prostě kousek po kousku. A aby mi něco náhle nedošlo. To samé s papírovými utěrkami, kapesníky v krabici a toaletním papírem. Nic mě nemůže zaskočit, vše podle plánu, hihihi.
Takže všechno mám, jen né chuť. Ne, to se vždycky zlomí, když si to ráno v posteli usmyslím, už nemám stání a jdu se do toho pustit....
👌👍✌
Objevila jsem univerzální netkané utěrky na rohlik.cz. Jsem jimi nadšená. Doteď používám různé mycí hadérky DMdrogerie ap. a po dvou dnech, cca, vyměňuji a peru. Ale co mám tyhle, tak jsem moc spokojená, spokojenější. Dobré na mytí nádobí, stolů, prostě všeho a jednoduše večer hodím do odpadu. A ráno čistý a za tu cenu se vyplatí.

Mám modré, ale modrá je dobrá....

Dneska jsem měla jen malý nákup*, jen 6 tašek...v jedné vejce, ve dvou mražená zelenina, v jedné další kyselina cironová a ve dvou mišmaš pečivo, vepřové maso, ryba - byla dneska k obědu - , bílé jogurty pro pana Há. Hele, to je asi všechno ??
Rybou myslím šedou tresku, dusila jsem jí jen se solí a pepřem, pár kapek citronu. A k tomu dušená květáková rýže a zelené fazolky. A pan Há ještě vařenou bramboru/200g. Takový diabeto odlehčovací oběd, hihi.
*rohlik.cz

Když jsem sešla ven za kurýrem a čekala, než zacouvá ke vchodu, pozorovala jsem veverku na stromě cca 3 metry od nás. Neutekla, nebála se, prostě už to není takové "divoké" zviřátko...Fotila jsem, ale špatně....

Lezla po stromě, musela prozkoumat tu díru po větvi, pak v pohodě po trávníku, dokonce byla i na jedné lavičce. Jen fotky se nepovedly.






Hezký večer všem.
💖💗❤💙💚💛💜











Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...duben spěje, neodvratně,

 ke svému konci. Ve středu už bude prvního května. Čas běží jako splašený kůň.... Po chladných i mrazivých ránech zase jarní teploty okolo 1...