středa 9. prosince 2020

...svátky se blíží

 kroky mílovými....

Dárky až na jeden mám pohromadě. Cukroví bez cukru upečené, sladké perníčky dozdobím, sladké cukroví / rohlíčky a ořechy / jsem dceři upekla a už si to odnesla.

Počasí se mění hodinu od hodiny...

Včera ráno to vypadalo děsivě, ale nakonec se vyčasilo a odpoledne dokonce hodinku svítilo slunce. Byla jsem v Zásilkovně pro balíček, takže jsem se i pěkně prošla a nadýchala čerstvého vzduchu.




Dneska to vypadá líp, ale mraky jsou stejně a je daleko mrazivěji než bylo včera. Zrovna za zády slyším předpověď počasí v TV, možná bude někde i sněžit.



Dneska vařím co dům dal...kapustičky, cuketa, paprika, cibule, česnek, zbytek zelí....Ochutím a k tomu batáty. Takže takový bezmasý oběd plný barev.....

Včera jsem zase trochu rovnala věci, uklízela formičky na cukroví, dala jsem tomu jiné krabice a jiné místo. I šití , zipy, tkanice, krajky atpd. jsem dala do nových krabic s víkem. A košíčky, ve kterých to bylo, jsem dala do velkého šuplete na potraviny. Konečně má cibule, česnek, brambory...svoje pevné místo. Asi to bude chvíli trvat, než si všechno najde to svoje správné a přehledné místečko.
 Dneska mám nějaké správky, dcera přinesla kamarádčiných dětí bačkůrky, potřebují nové suché zipy, tak zase spustím stroje. Jinak nic moc nového, za chvíli jdu volat své mamince, potom vaření oběda a pak uvidím o co ruce zavadí.

Koukala jsem na poslední povídání s Vlněnými sestrami, dokonce jsem u toho i pletla !!!


A nové video má i Summer Kitchen, vaření z plodů moře, ale hlavně hodně drhala...makramé jedna báseň. Ona se hodně věnuje, mimo vaření, ručním pracem, výrobě svíček, kořenících směsí, šije doplňky. A hlavně miluje svoje nádobí a pořád něco přikupuje, má na něj speciální komoru... Taky se mi líbí její "sbírka" sklenic se sušenými plody k vaření....Chodí na trh, nakupuje sezonní ovoce a zeleninu a plody na sušení. To pak sama upravuje a suší.


Moje kapustičky na páře mám hotové, teď jsem tam dala batáty.

Včera jsem taky ještě pobyla v podvečer s vnoučaty přes Skype, Simonka vyráběla přáníčko pro kamarádku Anetku ve školce, potom s mámou i "velká" přáníčka do obálek. Je to taková upovídaná treperenda, Měla čelenku s růžky, tak se do diskuze zapojil i dědeček,pan Há. Obvykle jen kouká.

Tak, konec povídání.

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜







2 komentáře:

  1. Ahoj Milko,předvánoční čas trávíme asi všichni stejně.Včera jsem upekla troje cukroví,ještě budu dozdobovat.Dnes upeču vanilkové rohlíčky.Více letos dělat nebudu.Počasí je u nás pod mrakem,ale pořád 9 stupňů,docela teplo,ale věčně fouká.Čekám na to ochlazení,ale za sněhem pojedeme raději na hory.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  2. Máte super fotky a blog. Rád čtu vaše rodinné příběhy, je vidět, že jako rodina držíte za jeden provaz. Snažíme se taky doma hodně setkávat, i když teď přes koronu jsme udělali trochu pauzu. Ale zase jsme si naplánovali na příští léto fajn dovolenou v České republice. Tak všichni teď doufáme, že nám to vyjde. .))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...