pátek 25. prosince 2020

...bez smutných úvah

se u mě neobejde ani sváteční den.

Počet pozitivních předevčírem nabyl množství, které jsem na den těsně Štědrým dnem tipla při povídání s dcerou začátkem týdne.....A strefila jsem se, až na těch 54 / bylo 14 054 /. Dneska hlásí za včerejší den méně, ale včera už bylo určitě i daleko míň lidí na testech.

Jsem smutná s přístupem mladých lidí, samozřejmě ne všech, ve vztahu ke staré generaci a jejich vztahu k probíhající pandemii. Vrcholem pro mne bylo vystoupení mladičké poslankyně / stačila jsem zaregistrovat, že je nezávislá, jméno mi vypadlo /, které mě dorazilo. Chtěla ukončení nouzového stavu, aby mohla "žít", protože její život takhle "ztrácí hodnotu" a nerada by ho zbytečně "prokaranténovala" v nouzovém stavu....atd. atd. Zajímalo by mne, kdo jí vychovával.... Zírala jsem skoro stejně jako u poslance Volného, taktéž nezávislý....Ten zase chtěl ukončení nouzového stavu, dát "starým" peníze navíc aby se "zaizolovali"... To jsem brečela doopravdy, jako že budeme mít peníze na dovozy nákupů atd. a bude od nás klid ??? Nebo by taky někdo mohl vymyslet "tábory" pro staré nad 65 let a nechat nás tam dožít. V izolaci. Jako že by se využily kempy, hotely apod. ??? Ještě to nikdo nahlas neřekl, ale nikdy neříkej nikdy... Bože, to mi něco připomíná....

Dneska jsem v TV viděla zamyšlení Jiřiny Šiklové z roku 2008 o vztahu staré a mladé generace. Jako kdyby tušila, co se na nás řítí.... Ale ona je velmi prozíravá, velmi chytrá paní, kterou dost obdivuji.

 https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10160488386-vzkaz/208452801410006-vzkaz-jiriny-siklove

Tak a zase se pokusím vžít do svátečního dne, sluníčko svítí a odpoledne na hodinku přijedou mladí,. Děti se musí podívat, jestli i u nás byl Ježíšek.

U nich doma ano.....



Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...