úterý 19. března 2019

...a zase znovu

/ a znovu / je tu další úterý mého / našeho / života.
Dneska je 19.března, svátek má Josef, osobně znám jen jednoho....všechno nejlepší k svátku, holoubku....
Venku chladno a pod mrakem.

Vstala jsem, poklidila, posnídala avokádo a kávu a chvíli si četla. Pak vstal i pan Há / jako každý den už podruhé, protože on snídá s inzulínem už v šest...a jde si ještě lehnout /. Tak ho nechám v klidu vykonat jeho ranní rituály, aby na ně měl pohodu a své tempo. Půjde potom nakoupit, aby se trochu prošel....Taky další rituál, takže pomalu a pečlivě.

Včera jsem dopletla další pár ponožek, jen je začistit. Začala jsem další, tmavé příze mi moc nevyhovují, ale ten jeden pár ponožek to vydržím.
Tentokrát jsem přízi nesynchronizovala barevně s první ponožkou, brala jsem to tak, jak klubko dávalo. Ale je pravda, že ty předchozí, do zelena, jsou tak nějak hezčí tou pravidelností barev.Ale nepářu to.


Another pair of socks done. New pair of different yarn at the start of work.
Have a nice day at knitting everyone.


Jedna fotka z police v ložnici.


Dneska ještě relativně klid, odpoledne jdu do hospody na setkání s bývalými kolegyněmi. Minule tam bylo jen "tvrdé jádro" naší malé toxikologické laborky. Mělo to tu výhodu, že jak nás bylo méně, seděly jsme si blíž a všechny jsme se dobře slyšely...Ale občas mi nevadí i větší osazenstvo, jen je to pak víc roztříštěné, povídání i snaha užít si všechny. Já jsem z toho "jádra" nejmladší, všechny jsou o cca 10 let starší, ale to nám nikdy nevadilo.
Nejmladší, ale už taky v důchodu, to nám to uteklo. Ta pracovní část života.

No a ještě jedno videjko s nápadem na krásnou kutnu z vlny....Pěkně od začátku od ostříhané ovčí vlny, čištění, praní, barvení...atd....Spletení copánků a sešívání je už jen kapkou smetany...A já miluju fialovou, přestože jsem nikdy nic z téhle barvy neměla....

                                    

A aby toho nebylo málo, ještě něco k šití. Jsem odběratelkou nápadů a videí od Caramilly....Mám několik střihů, koupených v jejím eshopu, ona momentálně natáčí krátká videa s návody JAK šít...
Naposledy jak ušít záševek. Minulá videa ukazují výběr pruženek, vkládání a šití nápletů atd. atd.


                                     

A nakonec něco nového od pletení. Včera daly Vlněné sestry na YT první podcast   "Povídání o pletení" s ukázkami svých prací. Trvá to hodinu, obě jsou moc milé, což jsem poznala i osobně v Brně při veřejném pletení v Lužáneckém parku. Ale na častější osobní styk jsou pro mne moc daleko. 
Tak jen  to virtuální setkání...

                                  

Znovu to do mne vlilo náladu na pletení a zase mne to snad postrčí dopředu, ven z té zimně - jarní  pocitové šlamastiky.

Ať nám to všem dobře a rádo plete....
A šije....
A....

Hezký den všem.
🙇😅


1 komentář:

  1. Tady se pletou ponožky,já háčkovala.Teď pletu polštářky.Hezký den

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...duben spěje, neodvratně,

 ke svému konci. Ve středu už bude prvního května. Čas běží jako splašený kůň.... Po chladných i mrazivých ránech zase jarní teploty okolo 1...