pátek 19. listopadu 2021

...včera

 dopoledne se u nás zastavila dcera, život se hned pro mne stal barevnější....I přes tu nevlídnost a zamračenou oblohu. Dokonce se později na 3 minuty objevilo slunce....Proto si sem dávám obrázek z jejich vycházky, k řece Moravě za domem a Klášterní hradisko....A dcera v nové bundě, hihihi. Je toho na fotce tooolik.........


💗

Takže konec citových výlevů, na dalších fotkách je to podmračené nebe a na zemi je mokro. Asi v noci trochu pršelo.



Tak a ještě něco málo z pletení a čtení. Včera jsem koukala, jako každý čtvrtek, po nově vydaných elektronických knihách. V poslední době kupuju e knihy na Alza, je to pro mne nejjednodušší při placení. Jsem tam přihlášená a nákup jde snadno a rychle. Ne, že bych na Kosmas  knihy už nekupovala, ale většina knih je stejná ve všech vydavatelstvích, která e knihy mají. Takže mám dvojí obchod/ale i jiné, samozřejmě. A tam jsem mezi novinkami objevila nové vydání mé oblíbené, kultovní knihy. Dcera se hned večer ptala, jestli jsem "papírovou" nepřestěhovala nebo co ??? Ne, mám jí, vydání z roku 1990, a i v té době už jsem jí měla dávno přečtenou z knihovny, vyšla u nás 1972 a 1977. Tahle má ale originální obálku z prvního vydání v roce 1951. 

Ilustrace na obálce od Lawrence Manna skrývá několik detailů, kterých si čtenář nemusí na první pohled povšimnout. Na zdi za postavami lze spatřit portrét Johna Wyndhama, obálku prvního vydání Dne trifidů z roku 1951 a obálku Wellsova románu Válka světů, jenž byl velkou inspirací pro tuto knihu. Na tapetě s „trifidím“ vzorem visí obraz ostrova Wight, jenž v příběhu sehraje svou roli.

 Píše se, kromě jiného, v nové předmluvě v tomto čerstvém vydání.
Jsem z ní nadšená a už jsem začala číst....Asi po tisící, hihihi.
💗

Možná dárek pod stromeček pro někoho, i v "papírové" podobě ?????


A trocha toho pletení.....nic moc, uznávám.


Moje vydání z roku 1990 v Odeonu.


Už včera jsem myslela na to, jak to sem vložím. 
Je natočený i film, poslední v roce 2009, Den Trifidů, ale já mám pocit, že mám někde i film starší, jen se mi nechce z nejvyšší skříně v předsíni vyndávat bednu s filmy a hrabat se v ní.....Jsem prostě líná.

Takže tak.

Dneska normální pátek, pan Há už se pomalu vyhrabává z reakce na třetí dávku proti kovidu....Včera dokonce občas ukázal i úsměv na tváři....Ne, že by bylo se čemu tolik usmívat...... Ta zdravotní situace, chování politiků napříč spektrem stran, nevraživost lidí a ty ceny všeho....Prostě nic moc k úsměvům.
Ještě, že mám svou/naší holčičku a její rodinu...

Dneska ještě jednou dietní oběd pro pana Há a jeho rozbouřený žaludek, nechci to zakřiknout a klepu.....

Klidný den všem, a zdraví taky......
💗💙💚💛💜


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...chvíle klidu

 před příjezdem dcery s vnukem. Nebudu o víkendu sama..... Dopletla jsem včera  přízový svetřík  Peacock Tee , ale budu ještě připlétat cca ...