středa 28. listopadu 2018

.../143/

Dneska se nám půlí pracovní týden, tedy, půlil se v poledne a hlavně pro ty, co chodí do zaměstnání. Já už ne, někdy nevím, CO je za den, všední nebo volný....
Dopoledne jsem byla na poště vyzvednout balíček, který nemohli v pondělí dodat...../ byli jsme oba doma../, ale asi bylo lepší hodit do schránky papír než zazvonit  o 50 cm vedle schránky a ušetřit  nám cestu na poštu a frontu u přepážky......A práci úřednice.....

Jsou malované od Lucie Living a z jejího nového malého eshopu.
Jsou moc pěkné, ještě je musím naplnit nějakými drobnostmi dětem k Mikuláši.....


Po vystáté frontě na poště jsem došla do Alberta, papírek s nákupem jsem nechala doma na botníku....Měla jsem plný batoh i tašku a z těch věcí byly jen dvě...ostatní nechám na pana Há na zítra. Dneska byl na očním, proto nešel se mnou.

Včera jsem snědla dětem věnečky, k dobrému kafíčku, musím jim koupit jiné....


Byla jsem pěkně vymrzlá, šla  jsem do pojízdné prodejny nakoupit maso. Hlavně tedy hovězí. Toho je v obchodech málo, dokonce i masny v centru mají spíše kuřecí, prý lidi nekupují ??? Já dala do mrazáku nádherný roštěnec, pěkné zadní na plátky, dva kousky pupku na polévku a maso na guláš....Taky vepřové koleno na ovárek a kus nádherného plecka z prasátka.
Potom se vždycky zastavuji u Vietnamců pro jablka, svíčky ve skleničkách, včera jsem tam objevila nádhernou kýčovinu, vánoční svíčky. Tak jsem dětem na koukání tyhle koupila, nevím, jestli je budou chtít zapálit, hihihi.


Příprava na můj dnešní oběd, kuřecí maso, kimči a ploché rýžové nudle.


A pan Há má dneska žemlovku, dělala jsem jí z toustového chleba, je to potom raz dva, jen připravit jablka. A nikde ani drobek. On má rád "sladké" i když cukru jako takového tam není ani gram. Jen ten přírodní v jablkách a škrob v pečivu. Ano, i to je cukr a s ním musím celý život počítat...aby měl svou dávku...a ne víc.
Takový je on, taková jsem já.....
Já si mlsnu na věnečkách, ale maso mám radši.


Ještě jsem pracovala na okurkách s kimči nálevem, ale to není ještě hotové, chladím základ se škrobem a mám nasolené okurčičky. Tak odpoledne.
A ještě upekla jsem panu Há  koláč s jabky, takový nezabalený štrůdl.
A mám toho dneska v kuchyni dost.

Včera jsem dopletla rukávek a nahodila druhý, takže i pletu. A v hlavě spřádám šicí nápady.....

Hezký den všem.
A děkuji za návštěvy u mne.
😀😀😀

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...hezké Velikonoce všem....

*obr. z Pinterestu