pondělí 4. prosince 2023

...zatím nejmrazivější

 ráno této zimy, -12.

Pondělní ráno s typickou zimní atmosférou. Lehký, zdánlivě mlhavý opar, který způsobují nízké teploty nad zemí, slunce už je nad obzorem, zatím nebe bez mraků. Odhaduji délku cesty slunce po "našem" nebi na třetinu oproti létu. Sotva vyjde a připadá mi, že už zase zapadá.

Včera jsem zapálila první svíčku nejen na mém improvizovaném svícnu, ale i na tom od Ondráška.


Vyndala jsem domečky z krabice a vyzdobila si ložnicové okno.
Ano, nemám nikde záclony a závěsy. A ani mít nebudu, hihihi. Já tedy určitě ne.


Naše malá ložnice....


Večer jsem dopletla první ponožky pro dceru, příze Signature 4PLY, made in UK, Yorkshire, barva HollyBerry/cesmínové bobule/.
A nahodila další, barva Goldfinch/stehlík/. Dost světlé, budu muset vymyslet barvu na patu. Tu žlutou nebo zrzavou...ještě nevím. Mám jednobarevných ponožkovek v syslírně dost na výběr.


Jsme s panem Há tak odlišní. Já trpím stařeckou nespavostí, on spavostí, hihihi. On snídá/aplikuje inzulin v šest ráno, pak ještě spí. A jsou dny/často, kdy v 8 hodin vstane, zkontroluje si glykemii a jde ještě do 10ti spát...Má se. Ale ne, mě vyhovuje mít ty 2-3 hodiny pro sebe, pc, videa na YT, Instagram a psaní blogu. Pak už je to jiné, domácnost, vaření, dohled nad režimem atd.atd.

Telefonicky jsem nám hned po ránu zařídila u paní doktorky recepty na léky do února, pak jsem je zarezervovala na Benu lékárna. Uvidím, kdy se mi ozvou, že je připraveno. Snad zítra, pak se ještě cestou domů zastavím za dcerou v práci, něco mi přinese/vykrajovátka na perníčky. No a pak uvidím.
 Zítra je taky koncert Campanelly v Redutě olomouckého divadla. Nechci psát, že se těším, abych to nezakřikla....

Pro dnešek to stačí, nemusím všechno říct najednou, hihihi.

Klidné podělí všem.
💖💗❤💙💚💛💜







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...