pátek 14. srpna 2020

...bloger si vymyslel

 nějaké změny ???? a já tu trochu tápu. Když to není k lepšímu, proč to dělá ???

Dneska jsem si přispala, takže už je docela pěkné teplo. Žádný nákup po ránu, zítra.....pro pečivo.

Když je teď takové horko, ledový čaj od dcery ze SonnentoRu přijde vhod. Zastavili se tam na dovolené na jižní Moravě. A další ochutnávka mě čeká, až se ochladí.....



Děti jim tam trochu zalily býlí, jen dceři připadala krátká jejich otevírací doba v létě a v době dovolených....


Dcera fotila , pro mne, samovary, já mám někde ještě malinký z cest po Gruzii....Dali si zmrzlinu, ale malé moc nechutnala, tak snědla jen kornout. Mám pocit, že dcera říkala, že byla čokoládová s nějakými květy ????



Šaty od mé oblíbené http://blog.rosamitnik.cz.




Ušila jsem Ondrovi ubrousky na svačinu do školy, 4 látkové a 4 z pulu zátěru. Moc nešiji, ráno je v pokojíku moc sluníčka a tepla. Odpoledne, když už je tam chladněji, jsem už horkem natolik zmožená, že se mi nechce....Takže jen ťuk tady ťuk tam.


Ze zbytku látky jsem si ušila takové kapsičky na všechno možné, hygienu, když cestujeme. Najednou jsem zjistila, že jsem našila desítky různých taštiček a kapsiček a sama skoro žádnou nemám. Bez řádné přípravy a podložení se to špatně šije, trochu se to vytahuje. Jednu mám s podšívkou, jednu bez.


 A když už jsem zpracovávala zbytky látek, tak jsem si ušila na podzim, jak vyhrožují hygienici, další roušky. Ještě nejsou začištěné a musím koupit gumku, tu poslední jsem dala dceři před jejich dovolenou. Ušila jsem jí taky "letní" tj. světlé roušky, kdyby je potřebovali....Naštěstí mám Stoklasu kousek od nás v OC Haná. Přes ulici.
Roušek není nikdy dost. Našla jsem jiný střih, musím ho vyzkoušet, panu Há by možná líp padl, kvůli vousům....Připraveno v pc....jen začít, hihihi.


Dala jsem do pokojíku jinou deku, aby se trochu vyvětrala, hihihi. Každý čtverec je jiný. Musím se podívat, jestli mám návod a bloky uložené, chci ušít, na podzim, deku pro Marušku. Ještě ode mne nemá....hihihi. Jirka jo, takovou ze čtverců, z látek od ModaFabrics, jednoduchou, ale mně se líbily hlavně látky a nechtěla jsem je moc rozstříhávat.... A pak zbývá v rodině ještě Péťa.....
A tahle deka mne moc bavila a měla jsem jí hotovou, kupodivu, raz dva....


Trocha trávy do vázy, cestou přes loučku k popelnicím. A hle, druhý den sekali trávu....
 

Dneska už je pátek, polovina srpna bude za námi. Má se taky trochu ochladit, mladí chtějí o víkendu odpočívat, každý den uplynulého týdne byli někde, návštěva na zahradě, na zahradě s bazénem, na koupališti.....Asi přijedou i k nám, to si s dcerou ještě domluvím.

Vrcholí MS ve snookeru, tak pan Há má co "dělat" a nebrblá nad teplem a tím, že ho držím doma / teplo, kovid....jeho věk.../.

                                                           Tak zatím.....hezký den všem.

                                                                    💗💙💚💛💜






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...dneska jen

 čtenářské okénko. 💕💖 Při sledování novinek eknih na kosmas.cz jsem zjistila, že vychází už třetí pokračování knih o zvěrolékařce, odehráv...