neděle 14. října 2018

.../113/

Dobré nedělní dopoledne.
Zatím co naši mladí jeli s dětmi na výlet lanovkou na Větruši /..../, já dala péct kuře, vařím polévku, peru světlé prádlo....Pan Há přesouvá sedačku na židličce pro Simonku o něco níže. Venku svítí sluníčko a je pěkné jasné dopoledne. Zeť Zb. dneska odjíží vlakem do Olomouce, vydělávat koruny, hihihi, děti s dcerou nám tu zase na týden zůstanou. Hurá.
Ve čtvrtek večer /????/ v TV říkali, že hoří les u Tisé směrem na Sněžník...Že je to v nepřehledném terénu. A ještě v sobotu to prohořívalo a my viděli jezdit k rybníku pod mou maminkou hasičská auta. Bylo jich spousta, postupně dvě čerpadla čerpala do dvou aut, za chvíli přijela další. Byli to dobrovolní hasiči z Tisé, Libouchce, Děčína, Boletic nad Labem ,Ústí......prostě já napočítala 10 vozů, ale bylo jich určitě víc. Byli jsme u prababičky, přijel i synovec Jirka se ženou a malým Péťou. Jirka byl v Tisé u dobrovolných hasičů, každého tam zna, tak mohl malému Ondrovi s tátou ukázat auta...Teď bydlí v Oboře u Loun a tam je taky "u hasičů", nedávno byl i na mistrovství ČR.
Říkal, že země je tak proschlá, že hoří i hluboké kořeny a přesto, že to vypadá, že je uhašeno, najednou se to zase dostane na povrch.
Odjížděli jsme odpoledne a hladina rybníka klesla o dobrých 10-15 cm. Bylo to vidět i na stavidle a kamenech na hrázi.


Kamarádi strejdy Jirky, hasiči z Tisé, dovolili, aby Ondráškovi ukázal  kabinu auta a co všechno se skrývá za stříbrnými roletami na boku auta. Zatím, co ho plnili vodou.


Na plnění aut se později přišlo podívat i několik dospělých i s dětmi.
To už se mi budila Simonka v kočárku a tak jsem zase šla k prababičce.
Tak trochu dobrodružství pro vnoučka, ale krutá daň sucha pro přírodu a životní prostředí jako takové. To vědí dospělí, proto sledovali s vážnou tváří.....

Jdu zase pokračovat s domácími pracemi....

Hezký podzimní den všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...