středa 3. dubna 2024

...včerejší temné

 nebe s trochou deště a větru, vystřídalo čisté vyfoukané nebe a pocit jara. A což teprve přes umytá okna, hihihi.



Ale co je dopoledne, nemusí být odpoledne a večer.

Dneska nebudu popisovat ani jedni třetinu předsíně, hihihi, dneska si dávám oraz. Bolí mě už dva dny klouby a svaly, tak jen chvílemi pletu pár řad a nebo pro změnu, háčkuju  pár řádek na projektech tohoto jara.



Ty ruční práce beru jako cvičení bolavých kloubů a kloubků....Taky si čtu, koupila jsem si novou knížku, nevím ani, kde jsem na tuto autorku přišla. Teď si potřebuju odpočinout od věčných detektivek nebo romantiky....

Zatím přečteno jen pár stránek, jsem sama zvědavá. 
Takhle jsem si vlastně půjčovala knížky v knihovně. Buď s přesným cílem CO chci, nebo namátkou. Buď se mi to líbilo nebo ne. Nikdy ale nenechávám knihu nepřečtenou, nedočtenou.
A divím se, jak spousta lidí nečte.
Jednou, kdysi, ještě jsem pracovala, jsem jela autobusem do knihovny. Jinak domů z práce jsem chodila pěšky. Proto se mě jedna známá zeptala, kamže to jedu. Na mou odpověď, že do knihovny se zeptala, jestli pro něco dceři...nevím co tím myslela, povinnou četbu ??? Já na to, že pro sebe....A ona řekla s údivem " vy čtete??? To já jen časopisy a noviny".  Tak mě to už tenkrát dost překvapilo. Že lidi nečtou. Ale já jsem obklopená čtevci, dcera, Uršula tady v Olomouci hned začala chodit do knihovny....A já, koneckonců, každý den koukám z balkonu na pobočku knihovny...možná i já začnu chodit, až mi dojdou peníze na elektronické, hihihi.



Dneska vařím minestrone polévku se spoustou zeleniny a ze zbytků brambor fritatu. Jednoduché a rychlé. A pan Há má polévky rád a v poslední době je vyžaduje, ty svačinové.

Dneska žádné asijské ani jiné video, klid a pohoda.

A klid a pohodu přeju všem, všem.
💖💗❤💙💚💛💜








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

..a je květen...

 Dva dny bylo skoro letní počasí, dneska už zase mraky, vítr a je i chladněji. Ráno bylo zvláštní světlo, tak zase pár pohledů z balkonu. Js...