čtvrtek 18. dubna 2024

...dneska mě žebra

 bolí hrozně, asi se přidala i zpětná změna jara k zimě.....A vstavala jsem levou zadní a ještě asi nebyla moje, hihihi. A vůbec k lepšení nepřispívá, že mám novou hlavu/vlasy, i pan Há a že bych tedy měla mít větší radost ze života...

Díky sociálním sítím vím, kde se co "šustne", kde je zemětřesení, vybuchnou opakovaně sopky a hrozí tsunami...Kde se střílí, kde vraždí osamocení jedincové, kde pší a kde ne. Tedy body, záporné - pro mé pocity, duševno a pohodu seniora... 

A pak se dočtu, jaké novinky se skrývají pod novou důchodovou reformou...A přestože se to mne už netýká/ mám své na papíře, snad TO nezačnou snižovat, nechci mlčet....Pro budoucí důchodce, hlavně tedy důchodkyně.

Nenápadná slova ve změnách nejen výpočtu důchodů jsou trochu děsivá. Ale na to člověk přijde, až když se ho to dotýká, když si uvědomí částku přiznanou na vlastním výměru, na papíře. JAK s tím bude žít atd.

Před nedávnou dobou přiznala vláda výchovné, jedno zda pro matku či prokazatelně otce. A teď se chystají změny. Výchovné se bude přiznávat jen na 3 a více dětí a stávající se přesune do nevalorizované části důchodu. Tudíž za pár let to bude "pár kaček". Pro ty, co porodí jen do dvou děti zcela určitě. Nedej Bůh jen jedno. A nezáleží ani na tom, že jedno je mnohdy i vymodlené dítě nebo "risk" pro zdraví jako třeba v mém případě....A já, přestože pan Há měl omezené pracovní příležitosti=zdraví a omezené možnosti díky podobným státním rozhodnutím...jsem SVOU snahou o udržení životní úrovně středoškoláka/rodiny zvolila cestu VÍCE prací/ =více povinností na úkor svých sil. A nepobírali jsme NIKDY ani přídavky na dítě ani jiné dávky. A dopadlo to tak, že při odchodu do mého důchodu jsem zjistila, že výměrou mám, doslova, o pár kaček...85...víc než pan Há, který měl poloviční příjmy...Bože chraň, jsem za jeho důchod=výšku=průměr, vděčná, ale už tenkrát jsem proto mladší spolupracovnice upozorňovala, na co se mají "před volbami" soustředit.

  Ne na vlasy či mužnost volených, ale na to, aby konečně byly ženy brány jako rovnocenné partnerky mužů, nejen prací, což už JE, ale hlavně při konečném výpočtu všech  benefitů a náhrad/i důchodů. 

Ale nic se tedy nezměnilo, stejně pak ze sněmovny a senátu vyjdou paskvily...


Nenašla jsem žádnou fotku, kde by byl v poslední době i Ondrášek....hihihi. Ale ta fotka je jen maličký projev mojí lásky a vděku za rodinu. Že jí mám, že je mám.
Před chvílí tu byl Zbyněk, maká na našem autě, chystá ho na TK a přišel prohodit pár slov....
Moje rodina.....


Nechci být pesimistická ani naštvaná, ale někdy kroutím hlavou. Nééééé, už se vracím k "lehkému a neškodnému" povídání.

Čekáme na sestřičku za panem Há, každoměsíční kontrola a výměna pomůcky. A jak říkám dceři, proboha, už je zase čtvrtek.

Klidný den všem.
💖💗❤💙💚💛💜


2 komentáře:

  1. Miluško zdravím, souhlasím se vším, co píšeš... Přeju Ti, ať Tě žebra ani nic jiného nebolí ! Opatruj se, Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Veru tak, všetko ide akosi do ničoty, či u nás, či u vás.
    Dávaj si na seba pozor, hold, už sa nám to nehojí ako kedysi, staré kosti si hrkajú ako chcú :-)
    paaa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...ano, dneska

 se cítím jako čarodějnice, jen že já nebudu dneska v noci lítat...Váha mě drží při zemi.....hihihi Tnhle obrázek se mi moc líbil, tak jsem ...