pondělí 22. srpna 2022

...slyším za zády

 skoro zapomenutý zvuk....Právě hustě a hlasitě prší. To už tady dlouho nebylo. Tedy, prší už druhý den a to je právě ten "nezvyk". Když byla dcera mladé děvče/dítě, pršelo takhle třeba týden. A nějak si nepamatuji, že by TV byla plná zpráv o zvednutí hladiny toho či onoho potoka a říčky. Blátě ve sklepě a na ulici. Jsme najednou nějak choulostiví, TO tady bylo vždycky, voda, vítr, oheň.

 Ne, nechci to zlehčovat, ale média značným dílem přispívají k panice a životnímu "spěchu". Aby měli o čem vysílat, tak, s prominutím, donutili národ k donášení/bonzování a vydávají to za ivestigativní novinařinu. Doslova nutí lidi natáčet na mobil všechno "zajímavé" pod záminkou iReportér. A český člověk se činí a je rád, že ostatní vidí, jak souseda kousl pes nebo spadlo díte do bazénu....Nedivím se, že bylo/je tolik informátorů STB.... Takže poslední dobou mám dojem, že se i v "solidních" zprávách na veřejnoprávní TV dozvídám to, co je v bulváru nebo na Seznam.cz. Ten/Seznam jsem jeden čas ani nesledovala pro jejich servilnost k určitým politickým kruhům...A i teď je beru s velkou rezervou. Kam jsme to dospěli. Byly časy, kdy např. zprávy na TV NOVA byly prohlašovány za bulvární, ale od té doby se pokazila i ta ČTV, kterou si my všichni platíme.... Hu, to jsem tedy odbočila...

Ale není daleko doba dalších voleb u nás a to se tedy zase TV rozjedou a budou nás cpát informacemi a Informacemi....Zaručenými a jedinečnými.

To jsem se tedy od deště dostala skoro pod okap....

Tyto fotky jsou staré hodinu a k focení mě donutili ti ptáci na suché větvi jasanu...krákali a krákali....A proti zlověstnému ocelovému nebi to znělo doslova hororově. Teď mlčí, asi někam při dešti zalezli ? zaletěli ?




Včera se tu na chvíli zastavili mladí, byli v Brně v Technickém muzeu a moc si to tam užili.



A cestou zpět v Ikea, takže mám zase co pálit/svíčky...

Já včera doháčkovala prostírku/dečku na stolek, tak se zase můžu vrátit ke svetrům a ponožkám. Chybí tomu jedna, poslední, řada, ale došla mi příze. Stejně to byly takové ty vytahovací obloučky a jedna část mušliček. Právě kvůli nim jsem musela končit.



Dneska dodělám nějakou administrativu, zkontroluji množství našich medikamentů, abych zavolala paní doktorce o recepty, přijde mi balíček s kapslemi kávy a vůbec, takové ty všední věci seniorky.

Při vstávání a první cestě do pokoje jsem si uvědomila, jak jsme odkázaní na elektřině/plynu. Včerejší večer byl dobíjecí.  JJ, dobíjíme všechno často, ale včera se to sešlo tak, že pokoj byl zakabílkovaný a všechnu "díry" byly použity, hihihi. Můj mobil, můj tablet, čtečka knih pana Há, čtečka glykémií pana Há, moje hodinky...K tomu se tu povala dvoje nesmotaná sluchátka, k PC a k mobilu....Takže jsem chvíli odpojovala a smotávala a uklízela. A přitom jsem si říkala, co jsme takhle po ránu dělali, když nebyl internet a vůbec to všechno..... A pak začali krákat ti ptáci......

Klidný den všem.
💖💗💙💚💛💜








1 komentář:

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...