sobota 27. srpna 2022

...jsem ráda, že tady

 prší, prší, jen se leje.....

Doufám, že spadne něco i na severu, bylo by to tam možná víc potřeba než tady.

Dneska den odpočinku. Střídám to, jeden den se snažím udělat co nejvíc práce a druhý den leháro. Na další dny musím naspořit síly, máme s dcerou nějaké plány. Měla v práci naplánovanou dovolenou a měly jsme s dětmi jet za prababičkou Toničkou. Bohužel je to všechno jinak. Tak alespoň pár výletů v okolí a čas strávený s nimi. O tom příště, až po....

Ráno v šest byla bouřka, někde blízko v okolí/Prostějov ?, tady byl jen pěkný liják. Ten mne vzbudil a od té doby se tu motám. Abych nebudila pana Há, sedla jsem si k pc a tak sem vkládám něco, co mě dneska zaujalo.

Moc pěkně vysvětlený vzor a návod na pletení zvláštního svetru, s možností zaslání návodu zadarmo. Já její pletení i háčkování miluju, dneska ukazuje volné nahazování i volné ukončování pleteniny, pletení dutinky na začátku i konci řady pleteniny. A jednoduchý cik cak vzorek. Začně se volným nahozením dokola, pak se plete samostatně přední i zadní díl spodní okraj/dutinka a výstřih/dutinka, pak se zase spojí a plete dokola druhý rukáv a volně ukončí. Je to takový "válec", ve výsledku do pasu s širokými rukávy. Koukněte, koho to zajímá.


💖

To bych nebyla ani já, kdybych sem nedala nějaké jídlo. Veganský recept na minipalačinky se slanými náplněmi, které si každý namíchá podle své chuti.


💗

První půlrok cestování s dětmi...https://www.svetuvstric.cz/blog. Momentálně se letecky přepravují z Panamy do Kolumbie, auto jede lodí. Doufám, že se všichni v pořádku spojí v Cartagene.
💙

Já cestuji s rukou na myši s Jitkou , po vlastech českých. Má moc hezké fotografie i slovo....
💚

Já čtu, v poslední době, knihy jen elektronické. Důvody už jsem několikrát vysvětlovala. Stěhování knih za 40 let života v jednom bytě, lítost nad tím, že všechny neodvezu, jen výběr nejmilejších. Spousta knih, které jsem přečetla jen jednou a NIKDY jsem se k nim nevrátila....Spousta knih tkzv. poplatných době... Ale nedávno jsem objevila stránky, kde se dají starší knihy koupit i prodat ??? Už nic pro mne. Sice bych chtěla třeba sérii od Moberga apod. Ale to není ani elektronicky, ani nově vydané.
💛

A u tohoto nevím, jak se zobrazí v odkazu. Moje oblíbené skládání puzzle podle počtu dílků. Pro mne cca 120-180 a pro Simonku 24 a o maličko více. Já si u toho zklidním mysl, ona se zabaví, když nechci, aby koukala na pohádky a u ostatního "se nudí".....
💜

Duhová srdce pro dnešní den rozdána, půjdu vařit oběd.

Klidný den a zdraví všem.
💗💖💙💚💛💜




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...duben spěje, neodvratně,

 ke svému konci. Ve středu už bude prvního května. Čas běží jako splašený kůň.... Po chladných i mrazivých ránech zase jarní teploty okolo 1...