neděle 24. října 2021

...jeden stupeň pod nulou,

 slunce a pěkně ostrý vzduch....

Dneska žádná fotka stromů pod balkonem, nebyl čas. Vyluxovala jsem a uklidila celý byt, už to bylo potřeba. Posedávání, polehávání a kašlání je snad minulostí. Zatím jen pro mne...

Dneska vařím jednoduše, udělám krůtí maso na paprice a těstoviny, aby zbylo i na zítra, když budu po tom trhání zubů....

Nastává doba hustých teplých polévek a pečiva, já už taky začala minulý týden. Pro nachlazení a rychlost  jsem uvařila silnou zeleninovou polévku a bylo to moc fajn. A při včerejším sledováni nových videí na mých oblíbených...jsem objevila něco, co asi oni TAM jedí na podzim. Zajímavé, že to bylo, nezávisle na sobě, hned u dvou mých oblíbencích....

Nevím, jak to nazvat...tady je to....volný překlad..."žádná mouka, bramborový chléb v ultralehkém rýžovém papíře". Vypadá to dobře, jen mne překvapila posypka z fazolí a sezamu. Ale jedlíci si nestěžují....K tomu bych tedy dala tu teplou polévku.

Korejský recept.


A tady, mimo jiné aktivity na videu, v minutě cca 13,24 opět podobný recept. Ano, zase video z Koreje a asi to bude doopravdy patřit mezi národní jídla.....???


A ještě něco málo ze zeleniny, z vegetariánské oblasti. Čerstvá cibulka naložená jako kimči, konzumovaná buď jen s rýží, nebo v řase s rýží jako suši.....


A ještě jeden moc pěkný vzorek na pletení, tedy pro mé oči....


A ještě jedny tenké placky, tortily, podle jednoduchého návodu. Krok za krokem. A taky je to doplněk k těm pozimním a zimním polévkám.....nebo naplnění nasladko nebo naslano.


......jdu vařit.....

Klidný den a zdraví všem.
💗💙💚💛💜












Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...moje poslední

 příspěvky jsou taková letmá setkání.... Snažím se být víc jinak aktivní, víc chodit ven a změnit svoje "rutiny". V pondělí odpole...