úterý 10. března 2020

...momentálně

je tma jako v podvečer, temný mrak a prší a prší.😌


Včera jsem pracovala na úklidu špajzky v mezipatře. Poslední zbytek hlíny v sáčku mě donutil, konečně, přesadit tchýniny jazyky do většího květináče.


Dneska jsem při druhé třetí probírce sklepa objevila dceřinu dřevěnou pokladničku, domeček. Tak jsem ho vzala do bytu, umyla a suším na topení. To je ta moje "momentka" se sansivierou.....
Ve sklepě už jsem zlikvidovala hafo sklenic na zavařování, několik rozložených krabic od elektrospotřebičů, některé jsem dala do sběrných kontejnerů na papír, některé se budou hodit při přesunu. Potom jsem, s krvácejícím srdcem, postavila k popelnicím několik velkých keramických a hliněných květináčů, už tam nejsou... A vyhodila hromadu plastových. Znáte to, TO se může hodit. Říkám vám, TO nedělejte nebo po 40ti letech v bytě zjistíte, že jste takový malý křeček, i přes úklid a povšechný pořádek, hihihi.
Ve sklepě budu pokračovat zítra.😢

V TV jsem si vyslechla plány vlády v bitvě proti koronaviru....Myslím tím 14ti dennní volno ve školách. I pro tyhle situace jsem chtěla jít bydlet do Olomouce....Bohužel, ještě tam nejsme, cca 2 měsíce .....Takže dceři moc nepomůžu, zatím.
My proti tomu moc nezmůžeme, ale alespoň já mám v plánu nikde necourat, nezvyšovat riziko nakažení. Jsme holt ta nejpostiženější skupina, senioři. A základní potraviny můžu nakoupit několik desítek metrů od bytu. A odvézt je i mojí mamince do Tisé. Autem z garáže před dům a zpátky.
Další věci, které mé psychice příliš nepomáhají.😪

Při pročítání oblíbených blogů jsem dneska narazila na apel od zasetalucie, tak jsem Maxíkovi taky něco poslala.....Už jsem to viděla u http://leosmares.cz, na jeho Instagramových stránkách.
Hrůza, co stojí záchrana jednoho dětského života...Ale nikde nic není automatické. Opravdu NIKDE NIC.
Tak tedy zrovna moc optimisticky nekončím, snad příště bude líp.

Klidný večer všem.
💗💙💚💛💜


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

..a je květen...

 Dva dny bylo skoro letní počasí, dneska už zase mraky, vítr a je i chladněji. Ráno bylo zvláštní světlo, tak zase pár pohledů z balkonu. Js...