neděle 22. března 2020

...dnešní den

začal sluníčkem, svěžím větrem a nulou na teploměru. A zatím se teplota nezvýšila, v Olomouci před chvílí sněžilo, psala dcera.


Našila jsem poslední roušky, ale už končím. Poslala jsem už v pondělí dceři doporučený dopis s rouškami, ale ještě jí nedošel ??? A my, přesto, že jsme doma, měli ve schránce papír na vyzvednutí zásilky na poště...Tak tam v pondělí zajedeme...a zároveň na nákup, v době povolené nám seniorům...Čekáme dopis od katastru a taky potřebujeme ověřit podpisy na papíry na prodej garáže. Tak to uděláme, protože nás přeci POZVALI na návštěvu pošty. Tak ať si nás užijí, že, hihihi. S rouškou a rukavicemi, samozřejmě.

Tady část roušek během práce. Tyhle jsem šila podle caramilla.cz a mají kapsičku na papírový filtr.


Mluvila jsem o rouškách i s maminkou, ale říkala, že mají krabici. Tu koupil jeden ze synovců v době, kdy byl jejich táta už mooooc nemocný, aby ho nikdo ještě nenakazil....Je to sice už 16 měsíců, ale určitě jsou v pořádku. Takže rodina odpadla z šitých....Stejně jsou, ona i sestra, doma, můžou si zavolat na obecní úřad, kdyby něco potřebovaly.

V Olomouci u dcery vše relativně v pořádku, jen obě děti po sobě dva dny dostaly neštovice. Takže 2 v jednom, karanténa na virus a neštovice.

Ani sem nebudu dávat žádné ilustrační foto, zvlášť Simonka je celá pupínkovatá, i ve vlasech, už není ani sluníčko sedmitečné s pudrem. Spíš není místo, kde by pupínky a pudr neměla, taky dělám ...fňuk....jako jejich máma....

Jak čtu své oblíbené blogy, tak Monika Na kopečku oprášila recepty na pečení. Rychlé a skvělé. Aby se nemuselo "do krámu" a změnil se i jídelníček. Děkuju za připomenutí receptů....
atd.,atd.
A není sama, co se zamýšlí nad současností, spousta z nás vyměnila své koníčky a zájmy za malou pomoc bližnímu, byť jen šitím roušek...

Jdu vařit.

Klidnou neděli všem.

A moc nesledujte TV zprávy, občas mi připadá, že poplašné zprávy tvoří i oni. I když už se to trochu změnilo a "bulvární" komentátor asi dostal volno.

Myslím na nás na všechny....a přeji nám pevné nervy a ZDRAVÍ.....
💗💙💚💛💜

1 komentář:

  1. U nás bylo počasí podobné.Překvapilo mě,jaká je zima a občas poletoval sníh a ten nebyl ani v zimě.S rouškama jsem aspoň na čas skončila.Šila jsem nepřetržitě skoro tři dny a už mě tak bolela krční páteř,že to dál nešlo.Ty je máš moc pěkné,já šila takovou poskládanou klasiku,ale tvůj střih je zajímavý,ještě možná vyzkouším.Tady chybí nemocnici,domovu důchodců,pečovatelským domům a tak,kdo může šije.
    Milky opatruj se

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

..a je květen...

 Dva dny bylo skoro letní počasí, dneska už zase mraky, vítr a je i chladněji. Ráno bylo zvláštní světlo, tak zase pár pohledů z balkonu. Js...