pondělí 30. března 2020

...budou

ještě jednou Vánoce, tentokrát na sněhu ? Ne, dělám si legraci. Celou noc dost foukalo a polovinu noci metal sníh.😁
Teď je mrazivo, ale jasno a slunečno.😀


Moje víkendová práce, nic moc, ale i tak. Spotřebovávám hrubou vlnu, kterou jsem kdesi kdysi objednala a na svetry pro nás se nehodí. Kouše nás. Tak se několik let povalovala na domku. A při přesunech věcí z domku na ní došlo....Kam a co s ní. Vymyslela jsem něco a částečně to realizuji, dokončení až v Olomouci. Musím totiž doplnit něčím, co mají v Ikea. Možná i jinde ?Tak pak pojedeme s dcerou do Brna. Ono se toho nashromáždí víc, co budeme kupovat.
😊


Rozpletená vesta z této příze, shozená z jehlic, napadlo mne jí uzavřít a udělat z toho obdélníku potah na polštářek. Nechtělo se mi to párat. Jen kousek jsem musela, už to bylo rozhozeno na díly, oba přední i záda.


A taky jsem četla. Po detektivkách, románech a romantice jsem si koupila e knihu , kterou napsal můj oblíbený novinář, Martin Řezníček, z dob, kdy byl zpravodajem české TV v USA.
Jsem tak ve třetině a moc se mi to líbí. Jak píše, jak uvažuje, koho sledoval po svých cestách po USA, stopa češství v této zemi...Budu si pak muset na internetu některé lidi a události vyhledat, zajímavá knížka.👍

Tablet mám momentálně napojený na nabíječce, prostě jsem to nedokázala slušně vyfotit.


Ještě se chystám na další knížku, tentokrát na  Za oponou války od Jakuba Szántó. Druhý můj oblíbený zpravodaj. A třetím je pro mne Michal Kubal.....
Všichni tři by mohli být mými syny, asi jo.... Každý z nich je něčím jedinečný a mně jsou sympatičtí. Svým vystupováním . Ani jeden už není v zemi, kde byli zpravodaji a každý z nich hledá své pravé místo. A určitě ho našli........ A jsou to i kamarádi, hihihi.
😉
Chtěla jsem jít na nákup, došly mi kvasnice a taky  pro nějakou zeleninu...ale pan Há nechce, abych šla ven. Tak nejdu a budu improvizovat, zkusím irský chleba, třeba tenhle.
😉

Začíná na mne doléhat izolace, venku jsem byla jen u popelnice, před týdnem na nákupu a na poště. Proboha, už je to týden !!!! Čas letí jako splašený, i když jsme tlumeni omezením volného pohybu.
Sleduji v TV počty... a počty...., spousta komentářů mě ale rozčiluje. Jak už jsem někde dříve psala, u některých komentátorů to hraničí s poplašnými zprávami. U některých se jejich "investigativnost" poněkud propojuje s bulvárem....Tón hlasu, kladené, často jakoby naivní...., otázky. No nevím nevím, jestli se budu hlásit jako koncesionář v Olomouci na sledování médií. Budu platit poplatky, nebojte se o mě a moje "vlastenectví".....To jen tak pindám a plkám....
😉
Bože, to mě čeká nutných přihlašování, přehlašování, registrací atpod......
Nás oba, samozřejmě.....

Klidný den všem....
A zdraví.....
💗💙💚💛💜

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...