neděle 26. listopadu 2023

...venku poprašek

 sněhu, teplota pod nulou, klid a ticho. Už jezdí nádherná vánoční tramvaj. Včera večer zářila na naší trati...

Venku tedy ticho a klid, ne tak u nás. U nás plno aktivit. Simonka přeměřuje moje pletací jehlice/tloušťku a zastrkuje je a vystrkuje, jí včerejší perníčky...Ondra přichází co chvíli pro perníčky, jinak se zababušil do dek v pokojíku/s tabletem ??? a pan Há ještě spí. Z kuchyně voní hovězí maso z papiňáku/cibule, česnek a kousek zázvoru/ a panuje tu nedělní nálada. 

Dopoledne přijedou mladí.



Piju kafe z hrnku ozdobeném perníkovým ptáčkem....


Na parapetu krásně kvete kaktus, letos tedy vánoční, hihihihi.


Ondra už v nově upletených ponožkách pobíhá po bytě.... Nejsou moc vysoké, protože ze zbytků příze, zbyly tak cca 3 metry. Miniklubíčko.



A já doplétám druhou ponožku pro Simonku, tady jsem včera dopoledne nahodila.... Není to vysloveně ponožkovka, ale to nevadí, než jim povyroste noha vydrží, stejně jsou to takové "postelovky".


Pletla jsem večer u filmu Švýcarský Robinson, děti to nebavilo/film, tak až když šly spát. Na knize mě bavilo úsilí, které vydávala rodina na přežití, historky se zvířaty a práce, o kterou se dělila celá rodina. Film se zaměřil hlavně na scény z moře/bouře apod. a na boj s piráty.
Film mě zklamal, ne svým stářím, ale uchopením tématu. 
Nevadí, ráda si jí zase znovu přečtu, tu knihu.....Já mám e verzi.
Už jsem tady o tom psala, když jsem koupila Ondrovi "dětský" přepis knihy, mladí mají ode mne i tu "dospělou" verzi.




Simonka si spojila příjemné/hru s pouzdrem na jehlice s užitečným/naučila se vázat kličku....
Obložená dnešními oblíbenostmi, perníčky, Harry Potter/nečte, jen přerovnává.... a pouzdro na jehlice, hihihi. A na TV seriál Croodsovi Rodinný strom na MiniMax.


Konec pyžamového rána, jdu něco dělat....


Klidnou neděli všem.
💖💗❤💙💚💛💜



















Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...