sobota 20. května 2023

...v sobotu/o víkendu

 měly bý tropy, podle rosničkářů v TV. 

Ale tady je pod mrakem, chvilkami slunce, někde okolo nás se zase točí bouřky. Takže jsem dopoledne stačila vyprat dvě pračky, pověsit na balkon, usušit a sebrat a uklidit...Před věšením jsem ještě vyluxovala pokoj a i balkon, kobereček a vytřela. To ještě bylo slunce. No nic, uschlo mi to a pěkně svěže prádlo voní.

Trochu toho vaření, trochu pletení, čtení, sledování hokeje z Rigy.

A trocha pobytu na počítači. Psala mi banka, že se jí nepodařilo včera zaplatit popelnice/technický problém ???, tak jsem to dopoledne zopakovala...Pan Há už letos popelnice v Olomouci neplatí, neplatí ti, co jim je v tomto roce 80 a více, děti do 15ti ???18ti ???? polovinu. 

Tak jenom dvě zajímavosti z YT.

Tou první je zvláštní příprava brzy udělaného hovězího masa. Trochu mne ta "chemie" překvapila, zahrávám si s myšlenkou, že to vyzkouším....Někdy v blízké budoucnosti. Celý recept se mi líbí. Jako příloha zelenina.


Má to české titulky....
💖💗💙

Nejen u nás bylo chladno až běda, minula jsem sem dala video z Koreje, kde taky pořád lilo. A dneska pro změnu sněžilo i v Japonsku. Samozřejmě, že ne dneska, protože Nami dává video jednou týdně....ale během tohoto týdne.
Dneska se léčila z nachlazení, prala ve veřejné prádelně deku před uložením do příští zimy, samozřejmě byla po nákupech a vařila/a jedla. Zase se mi líbil poslední recept. Na noc se nacpe kupou dušeného zelí se špetkou slaniny a dvěma omáčkami na ochucení. Taky bych TO měla zkusit, hihihi.


💚💛💜

Pro dnešek stačí.

Klidný sobotní večer všem.
💖💗💙💚💛💜


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

..a je květen...

 Dva dny bylo skoro letní počasí, dneska už zase mraky, vítr a je i chladněji. Ráno bylo zvláštní světlo, tak zase pár pohledů z balkonu. Js...