úterý 10. ledna 2023

...jsem příliš submisivní ???

 Nebo to tak má být v životě ???? Nevím, jak pro co i pro koho.

submisivníhttps://cs.wikipedia.org/wiki/Submisivita

poddajný,povolný, ústupný, podřizující se cizí vůli....

dominantní https://cs.wikipedia.org/wiki/Dominance_(psychologie)

převládající, určující...

Tolik vysvětlení významu slov.

důležitost rovnováhy

citace z článku, se kterým souhlasím

Důležitá rovnováha

Vztah nejlépe funguje, pokud se role submisivity a dominance dynamicky střídají. To znamená, že každý z partnerů v něčem vyniká, ale o všem důležitém rozhodují partneři společně. Když se neshodnou, mohou se pohádat, ale neexistuje, aby ústupky a kompromisy dělal jen jeden z nich. Vítězem sporu je obvykle ten, kdo předloží lepší argumenty, a ne ten, který má silnější hlas či větší sílu.

Vše je o komunikaci, toleranci a vzájemném respektu. Pokud si partneři důvěřují, chovají k sobě úctu a vzájemně si váží svých předností, pak jejich partnerskou rovnováhu hned tak něco nenaruší.


Obrázek zvolen pro odlehčení tématu, zvláštní je i to, že pokud je dominantní žena, je s bičem a "mrcha", pokud muž, tak je to "mačo".....většinou sklidí i obdiv.

Tenhle zvláštní úvod jsem zvolila , abych si i já mohla vybít svou "dominanci"/skrytou, ale je tam, veřejně, přestože jsem celý život povahou spíše submisivní.

Je ale taková doba. Kdo nedominuje, není člověkem.
Hihihi.
Tohle v nás, Češích, vypukne vždycky v období voleb či jiných rozhodnutí, do kterých je naší povinností kecat/mluvit = demokracie.

Tohle je můj blog, tak si tady můžu mluvit=psát, co a jak chci. Následkem možná bude snížení počtu sledovatelů, ale to snad přežiju. Vždycky můžu přestat psát a dělat něco jiného, že. A píšu hlavně pro sebe a své uvolnění....
Něco o mé osobě:
Jsem odjakživa sklonem submisivní. Jak bych jinak vydržela celý život v zaměstnání, plném osob, které vždycky věděly, CO je dobré nejen pro mne, ale pro všechny. Mlčela jsem, až po revoluci/sametové jsem dala najevo, že jsem pravicový volič/ODS...  DÁVALI MY TO VOLIČI=kolegové/ KOMUNISTŮ, SOCIÁLNÍ DEMOKRACIE A SLÁDKOVCŮ JASNĚ NAJEVO. MOU NAIVITU....
A co čert nechtěl, časy se mění a teď je tam zaručeně plno voličů Spolu a spol. Je pravdou, že se generačně osazenstvo proměnilo.
A submisivní jsem i ve vztahu k panu Há. On byl vždycky ten, kdo všechno věděl nejlíp, dělal nejlíp a vůbec. Věkem se tenhle jeho rys začal měnit a v jeho necelých 80ti letech si myslí, že dominantní osobou v našem manželství jsem JÁ. Nechávám ho při tom, jednak je to už jedno, jsem vědomě submisivní a už mi to tolik nevadí jako v mládí. To jsem to často přisuzovala i věkovému rozdílu mezi námi, víc než 10 let. A za druhé mi to nestojí za tiché tajné slzy a zatnuté pěsti jako právě v mládí... Ale mám a měla jsem ho vždycky ráda, tak jsem shovývavě/často ironicky, pohlížela na jeho mnohé postoje. Ale jsem tady, jsme tu spolu a není nám špatně, naopak.
Můj muž, pan Há, je jinak velmi milující člověk, udělal pro mne spousty a spousty dobrých věcí, klady převážily zápory. Jako v jiných manželstvích, neutekli jsme od sebe.... 
Moje podřízenost se na mé osobě podepsala. Než jdu pana Há vzbudit, kouknu, jestli zbytečně někde nesvítí světlo, nejsou drobky a smítka ve dřezu, vyklepu zachytávač odpadů=preventivně do koše, jestli jsou lžičky na odkapávači položené dobrým směrem...kecám, teď už mám odkapávač se lžícemi nastojato... Tak ještě zavřít šoupací dvířka skřínky, které zapomínám zatáhnout....Ano, takovýmito maličkostmi mi pan Há ztrpčoval život v mládí/a jinými prkotinami, že. Teď mám myčku, nádobí ho už nezajímá, ta dvířka trochu, ale mlčí....A svícení nebo zapnutá TV/když on třeba pospává ??? To zase nevadí mé osobě, mlčím, ale smečuji, když zaútočí. A on se pak urazí. Stojí mi to za to, v jeho věku ??? a mém ???? Tak v tom je ta moje podřízenost, hihihi.
Tak a jsem tam, kam jsem tímhle srdceryvným obnažováním dospěla...
Volby prezidenta.
U nás, v Čechách a na Moravě/a Slezsku...
Nervy vybičované a napjaté jako struny. Myslím všech.
A připraveni ke střílení, pardon, ke slovní dehonestaci každého, kdo si dovolí myslet si něco jiného než já=my všichni.
Nejen myslet, ale dát to víceméně nahlas najevo. Všude a všem.
Ach jo.
Na Instagramu jsou u mnoha mých oblíbených sledovanců otázky typu...kdo vyhraje prezidenta.... A familiární tituláž...Andrej ??? Danuše ??? Petr ???? apod.
Můj názor může být každému ukradený, ale po sledování několika"debat" jsem usoudila:
Paní Nerudová je podle mne ukňouraná hezká blondýna s dobrým zázemím....a podporou spousty mých oblíbených lidí.
Pan Pavel je na mne příliš strohý a rádoby chladný, trochu zkostnatělý, ale přežiju, když bude tím vítězem ON.
Pan Babiš, no, je to prostě Babiš a část národa ho miluje a část nenávidí.
 Ale tak to pro mne bylo i s volbou a vítězstvím pana Zemana. Můj pan Há je dost jako pan Zeman/myslím vystupováním atd. a tak jsem TOLERANTNĚ přežila i ta dvě volební období Zemana na Hradě, nevolila jsem ho, samozřejmě....
Pan Středula dal přednost odborům s puncem  "je dobrý, mohl být i prezident, kdyby chtěl"....
Pan Bašta je za nesprávnou stranu/pro mne, a už příliš starý....
Pan Zima příliš sebestředný a upovídaný, ale to se přece vyžaduje, sebeprezentace.
A pak mne nejvíc zaujal jen pan Hilšer , snad jsem to napsala dobře. Mladý, velmi inteligentní, dobře mluví, dobře vypadá. Ten by se mě líbil, koloušek. Ale asi to ON nebude.
 Boj se příliš jasně odehrává, silně podporovaný médii, někde jinde, že. Takže kvality pana Hilšera musí ještě chvíli počkat na lidi, co je doopravdy ocení....za pár let, bohužel pro mne. Asi se toho nedožiju.
A poslední dva/pánové se na mne určitě nebudou zlobit, že jsou u mne na chvostu zájmu.

Takže nevím nevím....

Tak jsem si tady ulevila. S panem Há o tom diskutovat nemůžu, on volit nepůjde a řekne mi...nerozčiluj se kvůli tomu. I když se nerozčiluju, jen diskutuju...
A dcera řekne, ale mami, vol.....toho půjdu volit já. Myslím, že.....

Tak už jen do konce týdne a vrátí se naše životy zase do normálních kolejí ????
Nebo budou média přetřásat barvu spodního prádla, názorů atd. vítěze ???
A pak bude klid ???
Nebo přijdou další skandály a další nějaké volby ????

Klidný den všem a pevné nervy na uzdě.
Vždy,
💖💗💙💚💛💜








1 komentář:

  1. zdravim do olomouce,ty volby,komu dat hlas,panB bude volit babise, takze ani nepůjdeme spolu,protoze bych se stydela jit s nekym,kdo voli babise,tak půjdu až v sobotu sama a dam hlas generalovi,panu B budu lhat, ze se mi to v patek nehodi,asi budu gruntovat radsi....nerada lzu,ale nevydychala bych to ..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...ano, dneska

 se cítím jako čarodějnice, jen že já nebudu dneska v noci lítat...Váha mě drží při zemi.....hihihi Tnhle obrázek se mi moc líbil, tak jsem ...