změna v hlídání....Prostě všechno děláme operativně, jak život nese.
Dneska mi přišel balíček s puzzle, něco pro Simonku=děti, jedno i pro mne. Ale zatím jsou ve skříni. Čekám ještě jeden balíček, zítra ?
Pletu ponožky, čtu si knihy, koukáme s panem Há na tenis z Austrálie. Třeba teď, je čtvrtek 16,08 hod a v Austrálii ještě živě hraje Angličan proti Australanovi. Tam/Melbourne, je po půlnoci, pátek 2,08 hodin. Jsou o 10 hodin před námi.
V mezičase se koukám, jestli nepřibylo něco nového mezi mými vyvolenými na YT.
A ano, konečně něco, co zase musím vyzkoušet. V korejských receptech hojně jako vložku do polévek a jídel z jednoho hrnce požívají fish cake. Nikde na našich asijských eshopech jsem to nenašla a tady u Her86m2 jsem našla recept, jak to dělá ona/byť je Vietnamka.
Hned jsem si to napsala.... a dám i sem, třeba to někoho zaujme.
Fish cake podle Her86m2
je to množství na dvě dávky, nasmaží toho kopu a nechává v lednici
800 g tilapie/pangas
70 g krevety
20g rybí omáčka
15-20 g cukru
1 lžička česnekového prášku
1 lžička pepře
Mixovat najemno, potom přidat 2 lžíce oleje.
Hmotu rozetřít na pečící papír, strany přeložit na těstíčko a svrchu pokrýt dalším papírem, dát na 60-90 minut do lednice.
Z lednice nalámat do šlehací nádoby.
24 g škrobu
1 lžička pr do peč
špetka kurkumy
šlehat
přidat nasekaný kopr a lžíci usmažené cibulky
šlehat
Hustou hmotu pomocí mokré ruky z kuličky rozplacatit na mokré obrácené vařečce/naběračce, překlopit z ní do oleje a smažit....
A pak používat. jako ona třeba do rybí polévky v čase cca 8 minut na videu. Jediné, co mne udivuje, že dává do polévky nakrájený čerstvý ananas.
Hnědé nudle varmičeli/ty jsem tady taky nikde neviděla, rybí koláč, zalít polévkou a večeře je hotová.
Vypadá to na spoustu práce, ale té Korejky/asijatky pro rodinu nelitují /...../. A taky si toho udělají "do foroty" a jiný den je vaření jednodušší. To znám z jiných videí, nadělají různé saláty na týden do krabiček do lednice a mají každý den spoustu příloh...
Musím to vyzkoušet, i když po kritice chovu pangase ve Vietnamu/Asii v sádkách a ne příliš kvalitnímu masu/kovy ??? Naše děti tohle rybí maso nechtějí pro "mazlavost", možná i mdlou chuť. Takže z jiné ryby ? Ještě nevím, ale určitě to vyzkouším....
Tak a ještě hrají, čtvrtý set, chlapci toho tenisu určitě mají plné zuby....
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...