že na dnešní den čekala jinou tématiku než submisivitu, hihihi.
Tak jo.
Včera jsem dopoledne ve velkém "vařila". Jednak k obědu boršč se spoustou zeleniny a vepřovým masem z kolena. A potom jsem nakládala kimči.
Tady je moc pěkně sepsaný celý recept krok za krokem, i s dodatkem o dalším nakládání jiné zeleniny a la kimči.
https://paleosnadno.cz/recept/kimci-kimchi/
...moje příprava....
V bílé míse nasolené změklé čínské zelí.
Mám jen jeden malý drtič, už léta letoucí. Kašička z rýžové mouky se chladí na balkoně, chladné naliju do mixéru, přidám kousek zázvoru, česněk...a rozdrtím na kaši. Přeliji do misky, přidám rybí omáčku, čili papriku na kimči, pastu z čili papriček, trochu soli/zelí už je nasoleno ač se musí dobře propláchnout. Musí být pružné, nepraskat. No a pak už se jen pasta přidá k zelí a nakrájené zelenině/mrkev, cibulka, bílá ředkev/, dobře se promíchá a dá do sklenic. Já skleněných krabiček, protože do plastu mi to vždycky "zažralo" chuť kimči a nešlo to dlouho vymýt.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...