čtvrtek 24. listopadu 2022

...týden se přesunul

 do druhé poloviny....

Dneska žádné pochůzky ani hlídání. Dneska to mladí zvládnou sami....

Včerejší odpoledne jsem si s vnučkou užila, bylo to moc fajn. Jely jsme k nim a pak se o mne dobře starala.....babí, nechceš něco malého.....babí, musím ti říct....babí, vezmi si to domů.....prostě malá hostitelka.

Domů jsem jela za tmy a ledovým vzduchem. Asi jsem se ho moc nadýchala, večer mě pálilo v krku, momentálně OK.

Ještě jsem sem chtěla hodit naše včerejší obědy.

Já měla pyré z květáku, kuřecí maso a rajčátka. Pan Há kuře na paprice s těstovinami. Trochu jiné kuře, někde na netu jsem viděla kuchaře, jak do klasicky připraveného kuřete na paprice přidal místo zahuštění moukou pyré z mrkve a petržele. Ale nemůžu zaboha najít odkaz, prostě na internetu jak něco hned neuložíš, tak už nenajdeš....



Obojí bylo moc dobré....

Včera jsem si koupila novou eknížku od Julie Caplin, Hrad ve Skotsku . Rozvíjí další příběh postav z Domku v Irsku, je to série Romantické útěky. Já si u těchto knižek odpočinu, zasním se a ani spousta popisů krajiny a receptů na vaření není k zahozen.
Takže jsem šla pěkně pozdě spát a dneska pokračuji ve čtení....


A ani YT nemůže u mne zůstat pozadu. Včera bylo nové video z Číny. A pěstování pro mne zvláštních hub, rosolovka řasotvorná. Ani mě nenapadlo, že se i u nás prodává spousta přípravků k používání ve zdravé medicíně.
Na videu nejen pěstování, ale i zpracování, sušení a příprava pokrmů.


💖

Jinak mimo čtení, pletení, vaření, prádlo....Každý den plním maličkost, malý úklidový "adventní kalendář" podle uklidproklid.
Je to takový nápad, co se mi zalíbil. Já vlastně uklízím pořád, hihihi, jen tohle jsou takové maličkosti, které se musí čas od času udělat víc do hloubky. Mám vyčištěnou myčku, pračku, mikrovlnku, WC od stropu po podlahu. Pěkně i rohy, kterými si moderní stroje/vysavače apod. moc "hlavu nedělají".... Koupelnu s odsunutím pračky dělám důkladněji jednou za 6 týdnů, jinak obyčejný úklid "okolo"každých cca 6 dní. A vanu a umývadlo, samozřejmě. Mohla bych luxovat denně, dost mi padají vlasy/mám jich dost, ale to bych musela být otrokem domácnosti a jo já NEJSEM.
Když tohle píšu, vytane mi v mozku vzpomínka na mou maminku, jak ještě nedávno říkala....ty pořád jen uklízíš.....Když jsme si povídaly, co jsme ten den dělaly.
Ach jo, už jsou to 4 měsíce, co odešla a denně se mi stýská po jejím hlasu a chtěla bych jí něco říct.....
💔💕💖💗

Pan Há si dneska přispal, teprve vstává. Kouká do noci na MS ve fotbalu z Kataru. Mně to nevadí, trochu mu závidím, protože já toho moc v noci nenaspím. 

Klidný den všem.
A zdraví....
A děkuji všem za návštěvy u mne a u mých myšlenek a zážitků....
💙💚💛💜❤💗










1 komentář:

  1. Dobrý vecer, jsem také velká čtenářka,ale papírovych knih,jezdím do 3 knihoven. Nejvíce miluji 2knihy,ktere miluji nejvice a to Posledni kabriolet a Tři kamaradi, jsou už tak ohmatane,ale mám je pořad na očích v me knihovně. je to láska.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...byla jsem zvědavá,

 jak můj oblíbený autor historických románů  Vlastimil Vondruška  píše o současnosti a budoucnosti....Tak jsem si koupila knížku/elektonicko...