čtvrtek 27. října 2022

...už nemám zahradu,

 ani jí už nikdy mít nebudu.

Ale musím sem dát video od mé oblíbené mladé ženy, co žije s malou rodinou ve starém německém domě. Dříve žili ve městě a všechno pěstovala na balkoně a parapetech. Ale dva roky/?? už jsou na venkově.

A tihle video je krásné...teda všechna její videa......

Zakládání maličko vyvýšených záhonů, podkladem jí je karton z krabic, který také použije do uliček...Použití suché tráva, domovního kompostu apod. vychytávky, rozdrcené skořápky okolo sazenic, proti slimákům ?

Předpěstování semen v sazenice, postupné a promyšlené sázení na záhonky. Podpěry a stříšky. Rajčata všech velikostí, barev, papriky taky, samozřejmě cukety, okurky, kukuřici jen několik sazenic, kadeřávek, brokolici, kedlubny, mrkev atd. a taky čajot, co mi moc chutná...A spousty kytek. Ale, co to tady vyjmenovávám, podívejte se ....


💖💗💙💚💛💜

Dneska zvláštní den.
Dopoledne jsem prala a maličko uklízela, po obědě přijela dcera z chaty a odvezla nás na očkování proti chřipce. Pak domů, chvíli jsme s ní poseděli a jela zpátky. A ještě nám přivezla houby, které nasbírali s dětmi ráno v lese.
Takže poslední smaženice letošního roku....konec října.


Oni pekli večer buřty a svítili dýní, co udělali s dětmi. Ty tam na fotkách nejsou, asi šly k babičce ???



Prostě takové podzimní prázdniny. Tady doleji ve městě je mlha.

Klidný večer všem.
💖💗💙💚💛💜








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...chvíle klidu

 před příjezdem dcery s vnukem. Nebudu o víkendu sama..... Dopletla jsem včera  přízový svetřík  Peacock Tee , ale budu ještě připlétat cca ...