pátek 6. dubna 2018

.../53/

Pátek...
Včera v podvečer odvezla moje sestra maminku do nemocnice, má oteklé nohy a břicho, nečůrá...Tak už vím, co budu o víkendu dělat...Snad bude brzy zase všechno OK.
Takže nálada  nic moc, ještě, že nám oběma už je líp a v Olomouci to je taky pohoda...A můžeme v klidu a pomalu / ach ty nohy.../ za ní na návštěvy.

Čepička dodělaná.
Na hlavičce bude asi příští týden, zase něco pošlu poštou v obálce.


Dneska je zase obloha jako vymetená, od rána sluníčko, ale na teploměru byla nula. Snad to chvíli vydrží.
 Trochu jsem uklízela, dneska dělám panu Há  k obědu nudle s mákem, já mám zeleninu a kuskus od včera. Byly to tři dietní porce. On slazené věci nemůže a asi proto tolik miluje koláče a všechno "sladké". Koneckonců jako skoro všichni chlapy. Naštěstí je v současné době velký výběr náhradních sladidel, což za našeho mládí nebylo a ty pecičky sacharinu nebo nějaké chemie zdraví taky neprospívaly. Navíc se i pohled na dietu jako takovou změnil. Třeba i na některých sladkých nanucích /těch dražších / je psána hodnota sacharidů a lze jím / jedním !!/  třeba nahradit malou svačinu. To mi teď dělá radost, že všude musí být uvedené hodnoty živin. Mám to teď jednodušší, jen musím nosit brýle na čtení, hihihi.
A tak potom třeba zjistím, že dia kečup má téměř stejné hodnoty cukrů jako kečup Heinz...Proč do sebe cpát chemii v dia výrobku , když stačí jen polévková lžíce na talíř špaget.Navíc dia a vůbec všechny dietní potraviny jsou dražší, než slazené....Musí se s tím cukrem ve slazeném kečupu počítat v množství porce na talíři, ale to už mám za ta dlouhá léta v hlavě...
                                                                    Jdu.
                                                          Hezký den všem.



1 komentář:

  1. Čiapočka je krásna, určite S. moc pristane!
    Prajem maminke skoré uzdravenie! Veď oni jej tam dajú niečo na to čúranie a nohy odpuchnú. V rodine cukrovku nemáme, tak to tvoje písanie o tom počítaní je pre mňa novinka. Každý niečo máme a musíme s tým žiť.
    Nech sa darí!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a brzy zase na viděnou...

...to bude na

 dlouhé lokte, ta moje léčba zlomených žeber. Vysadila jsem léky proti bolesti, no, zatím nic moc, ale žiju. Pořád spím v polosedě a nesmím ...